Rusia a produs primul lot - 17.000 de doze - de vaccin anti-Covid-19 din lume pentru animale, a anunţat vineri Autoritatea Federală Sanitar-Veterinară din Rusia (Rosselkhoznadzor).

Vaccinuri contra Covid-19Foto: Pixabay.com

Rusia a înregistrat în martie Carnivac-Cov după ce testele au arătat că a generat anticorpi împotriva Covid-19 la câini, pisici, vulpi şi nurci, relatează Agerpres.

Primul lot va fi furnizat mai multor regiuni din Rusia, a precizat Rosselkhoznadzor într-un comunicat.

Companii din Germania, Grecia, Polonia, Austria, Kazahstan, Tadjikistan, Malaezia, Thailanda, Coreea de Sud, Liban, Iran şi Argentina şi-au exprimat interesul pentru a achiziţiona vaccinul.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la riscul transmiterii virusului între oameni şi animale. Autoritatea Federală Sanitar-Veterinară din Rusia a declarat că vaccinul va putea să protejeze speciile vulnerabile şi să împiedice mutaţiile virale.

„Circa 20 de organizaţii sunt gata să negocieze înregistrarea şi furnizarea vaccinului către ţările lor. Documentele pentru înregistrarea în străinătate, în special în Uniunea Europeană, sunt în curs de pregătire”, a spus Rosselkhoznadzor.

Citește și: