În ceea ce priveşte ordinul de ministru privind indicii de carantină care s-a publicat în seara de dinaintea demiterii, Moldovan a declarat că documentul a fost dezbătut pe parcursul a două zile succesiv, la sediul Ministerului Sănătăţii, "într-o companie mai mult decât selectă". Moldovan spune că la discuții au participat reprezentanţi ai INSP, DSU, epidemiologi, asistenţi medicali, precum și fostul ministru Vlad Voiculescu.

Andreea MoldovanFoto: Agerpres

„S-a discutat în 2 zile succesive ordinul, într-o companie mai mult decât selectă, inclusiv șefa INSP Adriana Pistol și Raed Arafat, forma a fost agreată de toata lumea. Nu am lucrat de capul meu, a fost o muncă de echipă”, a spus Moldovan.

„A fost o discuție de 3-4 ore, s-a revenit a doua zi cu clarificări, astfel încât forma finală a fost agreată de toată lumea la minister şi în grupul tehnico-ştiinţific", a declarat Andreea Moldovan, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament, alături de Vlad Voiculescu.

„Ordinul pentru carantinare a fost un pretext. Nu era necesar un aviz CNSU (așa cum a afirmat Florin Cîțu), au fost 2 zile de dezbateri, au fost decizii. (Întrebare: Premierul știa despre acest ordin?) Ordinul stabilește date precum numărul de paturi libere de ATI, și erau niște recomandări, care nu am văzut să fie combătute de nimeni. Nu a fost altceva decât un pretext”, a spus Voiculescu în cadrul conferinței de presă de vineri dimineața.

Reamintim că în seara de dinaintea demiterilor de la Ministerul Sănătății, un ordin elaborat de Ministerul Sănătății introducea noi criterii pentru instituirea carantinei în localități.

Astfel, pe lângă rata de incidență a cazurilor Covid-19, urma a se lua în calcul și nivelul de testare, precum și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Voci din PNL au acuzat că ordinul a fost publicat fără consultarea în prealabil a premierului Cîțu. Ludovic Orban a spus de ordinul în cauză că „este picătura care a umplut paharul” și a dus la demiterea ministrului Vlad Voiculescu.