Pentru PNL nu există o altă soluție politică de guvernare decât actuala coaliție, iar decizia premierului de demitere a lui Vlad Voiculescu nu are nicio legătură cu decizia politică fermă de a menține actuala coaliție, susține liderul PNL, Ludovic Orban. El spune că decizia privind schimbarea ministrului Sănătății a fost luată miercuri, după "picătura care a umplut paharul" - ordinul privind criteriile de carantină, dat fără consultarea premierului.

Orban-BarnaFoto: Hotnews

"Am luat act de decizie premierului de eliberare din funcție a ministrului Sănătății. Este obligatia constituțională a premierului de a veghea la buna funcționare a guvernului și de a interveni atunci când este necesar, chiar și prin schimbarea unui ministru", a declarat Orban.

El a susținut că pentru PNL nu există o altă soluție politică de guvernare decât actuala coaliție, iar decizia premierului de demitere a lui Vlad Voiculescu "nu are nicio legătură cu decizia politică fermă de a menține actuala coaliție".

"E strict o decizie care urmărește ca la Ministerul Sănătății, evident tot USR-PLUS, să desemneze un ministru care să gestioneze cu responsabilitate domeniul", a mai afirmat liderul PNL.

Orban a mai susținut că liberalii îl susțin pe Florin Cîțu în această decizie, considerând că "e mai importantă buna guvernare decât persoana unui ministru".

Întrebat cum a fost luată această decizie, în contextul în care luni coaliția căzuse de acord ca Vlad Voiculescu să rămână în funcție, Orban a spus că decizia de demitere a acestuia a fost luată miercuri,după "picătura care a umplut paharul" - ordinul privind criteriile de carantină, dat fără consultarea premierului.