România mai are, în prezent, şase paturi libere la Terapie intensivă, a declarat, duminică, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în timp ce la nivel național sunt internați aproape 12.000 de pacienți cu Covid, dintre care 94 sunt copii.

Asistenta medicala coronavirusFoto: Sergei Malgavko / TASS / Profimedia

"Am spus-o de multe ori că situaţia nu este una uşoară. Am folosit de mai multe ori cuvântul critic. De trei luni de zile încercăm să căutăm soluţii. Am făcut reorganizarea spitalelor COVID-19 prin Ordinul de ministru 555, aşa încât pacienţii să aibă acces la servicii de îngrijire corespunzătoare. Nu vorbesc doar de pacienţii COVID-19, ci de toţi pacienţii. (...) În toată ţara, în acest moment, mai sunt şase paturi la Terapie intensivă, şase paturi libere", a spus Voiculescu într-o declaraţie de presă, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, în prezent, în spitalele din România sunt internaţi cu COVID-19 un număr de 11.875 de adulţi şi 94 de copii.

"1.513 pacienţi adulţi sunt la secţiile de Terapie intensivă. 16 pacienţi copii sunt la Terapie intensivă în ţară, din care 4 sunt intubaţi în acest moment", a adăugat Vlad Voiculescu.

Citește și: