Moderna ar putea furniza o a treia doză a vaccinului său anti-COVID-19 care să ofere protecție suplimentară împotriva variantelor coronavirusului, anunță The Hill.

Vaccinul ModernaFoto: Rafael Henrique / Zuma Press / Profimedia

Directorul medical al Moderna, Tal Zaks, a declarat miercuri că gigantul farmaceutic american ar trebui să poată furniza o a treia doză a vaccinului până la sfârșitul lui 2021, adăugând că testele efectuate până acum arată un nivel puternic de protecție împotriva variantelor coronavirusului, relatează Reuters.

Institutele Naționale de Sănătate din Statele Unite au început testarea unei a treia doze a vaccinului Moderna pentru a analiza eficacitatea acesteia împotriva variantei descoperite pentru prima dată în Africa de Sud.

Această variantă, numită B.1.351, îi îngrijorează pe cercetători fiindcă pare să fie mai contagioasă decât celelalte tulpine descoperite până acum și ar putea eluda o parte a protecțiilor generate de terapiile și vaccinurile anti-Covid dezvoltate până în prezent.

Datele preliminare arată că vaccinurile disponibile până în prezent oferă un grad adecvat de protecție împotriva variantelor depistate.

Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergologie şi Boli Infecţioase din SUA (NIAID), a declarat săptămâna trecută că:

„Dintr-o abundență de precauție, NIAID și-a continuat parteneriatul său cu Moderna pentru a evalua acest candidat de vaccin împotriva variantelor în cazul în care va fi nevoie de un vaccin actualizat”.

Pe același subiect: