Landul federal german Bavaria a negociat un „contract preliminar” pentru a primi în curând 2,5 milioane de doze de vaccin rusesc Sputnik V împotriva Covid-19, sub rezerva aprobării acestuia de către autoritatea de reglementare europeană, a anunțat miercuri liderul regional Markus Söder, potrivit AFP.

Vaccinul Sputnik VFoto: Patricio Murphy/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Acest „contract preliminar este semnat astăzi (miercuri, nota)”, a indicat conservatorul ales, care aparține taberei Angelei Merkel, specificând că „dacă Sputnik este aprobat în Europa, atunci statul Bavaria va primi doze suplimentare de vaccin”, în număr de 2,5 milioane, în următoarele luni.

Autoritatea de reglementare din domeniul medicamentelor din UE va demara săptămâna viitoare o investigație pentru a vedea dacă testele clinice făcute de Rusia pentru vaccinul Sputnik V au încălcat standardele etice și științifice, scrie Financial Times.

Ancheta Agenției Europene a Medicamentelor, ce caută să descopere dacă testarea acestui vaccin contra Covid-19 a respectat ”practicile clinice corecte”, vine în condițiile în care persoane avizate au declarat FT că au îndoieli privind etica acestor teste clinice.

Rusia a spus că soldați și angajați din sectorul public au făcut parte din testele pentru Sputnik V, dezvoltat de un laborator de stat și finanțat de fondul suveran de investiții al Kremlinului.