Carantinarea Bucureștiului nu a fost pusă în discuție, iar ședința care va avea loc duminică la Prefectura București va avea ca temă prelungirea măsurilor deja existente, a anunțat, sâmbătă, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, potrivit Mediafax.

Raed ArafatFoto: Captura

Arafat a fost întrebat, de jurnaliști, după o ședință la Ministerul de Interne, pe tema situației epidemiologice, dacă va fi carantinată Capitala, acesta spunând că subiectul nu a fost luat în discuție.

„Nu (nu va fi carantină în București – n.r.). Mâine (duminică - .r.) va fi o ședință la Prefectura București, dar este pe prelungirea măsurilor actuale, nu pe carantină (...). La acest moment nu s-a pus în discuție carantinarea Bucureștiului. Ilfovul a venit cu carantinarea mai multor localități și am semnat toate propunerile făcute pe baza datelor pe care le au, iar mâine Bucureștiul urmează să aibă ședință pentru prelungirea măsurilor care sunt implementate de 14 zile și care vor fi prelungite”, a spus Arafat.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat vineri că Bucureştiul nu va intra în carantină, dar se vor înmulţi controalele în weekend în mall-uri şi pieţe.