UPDATE Spania va relua folosirea vaccinului anti-Covid AstraZeneca de săptămâna viitoare, relatează ziarul El Pais, citând surse prezente la întâlnirea guvernului, scrie Reuters.

AstraZenecaFoto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Guvernul Spaniei a convocat joi o reuniune a consiliului interregional pentru a evalua o posibilă reluare a vaccinării cu AstraZeneca, după ce agenția europeană de reglementare a medicamentului a spus că beneficiile depășesc riscurile, relatează Reuters.

Spania se află printre statele care au suspendat folosirea folosirea vaccinului după cazuri trombotice.

Ședința Consiliului a fost programată pentru 17.00 GMT.

Spania a suspendat vaccinarea cu serul dezvoltat de AstraZeneca pe o perioadă de 15 zile, în urma acordului convenit în cadrul reuniunii de urgenţă convocate luni pentru a dezbate acest subiect de guvernul central cu provinciile regionale.

Agenția Europeană a Medicamentului și-a exprimat joi convingerea că beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile, după finalizarea unei anchete privind cazuri de tromboză la unele persoane vaccinate cu acest ser, motiv pentru care peste 10 țări au suspendat folosirea acestuia. ”Este sigur și eficient”, subliniază EMA deși nu exclude total o legătură între evenimentele tromboembolice și vaccin.