Tânărul vaccinat anti-COVID cu vaccinul Pfizer şi care la rapel a primit vaccinul Moderna, într-un centru din Bucureşti, și-a publicat adeverința de vaccinare, pe care scrie că "nu are ambele doze anti-COVID efectuate". Despre telefonul primit de la coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, tânărul spune că a fost "o acţiune de PR bunicică, dar pe care domnul doctor nu a exploatat-o la adevăratul potenţial".

Vaccinuri ModernaFoto: JIM RUYMEN / UPI / Profimedia

Alin-Alexandru Ionescu, tânărul care miercuri a fost vaccinat la rapel cu vaccinul Moderna, după ce prima doză a fost cu Pfizer, a publicat joi pe Facebook o captură care arată că în Registrul naţional electronic de vaccinări apare nevaccinat cu ambele doze.

Despre gestul lui Valeriu Gheorghiță, care l-a sunat ieri, după eroarea din centrul de vaccinare, tânărul spune că "a fost o acțiune de PR bunicică, dar pe care domnul doctor nu a exploatat-o la adevăratul potențial".

  • "Pe lângă asigurările că din punct de vedere medical nu am de ce să-mi fac griji, am fost informat de domnul Gheorghiță că îmi va fi eliberată o adeverință de vaccinare care va reflecta realitatea: un vaccin format dintr-un mariaj Pfizer+Moderna.
  • Eu am fost cel care a întrebat despre un eventual test de anticorpi, pe care domnul Valeriu Gheorghita mi l-a recomandat să fie făcut peste 14 zile. Niciun număr de contact dacă apar probleme, niciun suport pentru efectuarea testului de anticorpi, nicio procedură în cazul în care se dovedește că nivelul de anticorpi este foarte scăzut", afirmă Alin Ionescu.

El mai spune că dacă ieri nu avea niciun fel de simptome specifice după rapel, în cursul nopții au apărut stările febrile, frisoanele și durerile musculare.

  • "Au fost specialiști care mi-au recomandat ca după efectuarea testelor de anticorpi, în cazul în care nivelul acestora este scăzut, să mai fac un rapel de la Moderna. Deși sfatul vine de la specialiști, în acest moment nu există nicio procedură pentru a face asta prin programul național de vaccinare.
  • Mai multe persoane m-au criticat pentru că nu am cerut clarificări în cabinet legat de vaccinul care îmi este administrat. Este adevărat că un pic de vigilență m-ar fi scutit de toate aceste neplăceri, însă greșeala nu este în niciun caz a mea. Este o situație de nerespectare a unor proceduri clare într-un act medical. Poate că aceste două vaccinuri nu interferează într-un mod negativ. Poate chiar își potențează efecte. Nu despre asta e vorba! Ci despre actul în sine, despre faptul că o greșeală aparent banală poate avea urmări foarte grave. Tocmai din aceste motive am fost atât de vocal legat de ceea ce mi s-a întâmplat, am acceptat toate solicitările de interviuri și am spus povestea cap-coadă exact așa cum s-a întâmplat. Și cu siguranță oamenii din centrele de vaccinare vor fi mai atenți!", adaugă tânărul.