Infecțiile cu coronavirus din Germania se răspândesc din nou în mod exponențial, săptămâna trecută crescând cu 20%, a declarat marți un expert al Institutului Robert Koch pentru boli infecțioase, transmite Reuters.

Coronavirus GermaniaFoto: JAN WOITAS / AFP / Profimedia

”Suntem exact pe versantul celui de-al treilea val. Acest lucru nu mai poate fi contestat. Și, tocmai în acest moment, am relaxat restricțiile, iar acest lucru accelerează creșterea exponențială”, a spus epidemiologul Dirk Brockmann la televiziunea ARD.

Brockman a spus și că cetățenilor trebuie să li se explice riscurile comparative, explicând că 1.000 de oameni dintr-un milion au murit de Covid-19, față de - posibil – 1 la un milion de complicații de la vaccinare.

”În grupele de risc, riscul de a muri de Covid-19 este mult, mult mai mare. Asta înseamnă că este de 100.000 de ori mai probabil să mori de Covid decât din auza vaccinului AstraZeneca”, a mai afirmat expertul german.

Asociaţia medicilor germani specializaţi în terapie intensivă a cerut luni reintroducerea imediată a unor restricţii severe, pentru limitarea celui de-al treilea val al epidemiei de coronavirus, potrivit AFP.

"După datele de care dispunem şi din cauza difuzării versiunii britanice (a virusului - n. red.), preconizăm insistent revenirea la închidere încă de acum, pur şi simplu pentru a evita un al treilea val puternic!", a declarat Christian Karagainnidis, directorul ştiinţific al asociaţiei, la postul public de radio.

Germania va opri administrarea vaccinului anti-Covid al AstraZeneca, a anunțat luni Ministerul Sănătății de la Berlin. Germania se alătură astfel mai multor țări europene care au suspendat imunizarea cu acest ser după raportarea mai multor cazuri de îmbolnăvire în rândul celor care au primit vaccinul.