Prim-ministrul britanic Boris Johnson a respins luni ideea ca Marea Britanie să suspende campania de imunizare cu vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford, după ce și Germania s-a alăturat statelor care au anunţat suspendarea utilizării sale, transmite DPA, citată de Agerpres.

Boris JohnsonFoto: © No10 Crown Copyright / Eyevine / Profimedia

Boris Johnson a insistat că autoritatea britanică de reglementare a medicamentelor este „una din cele mai exigente şi mai experimentate” din lume şi că aceşti experţi nu văd „absolut niciun motiv” de a întrerupe administrarea vreunuia dintre vaccinuri.

„Ei cred că sunt foarte eficiente în reducerea nu doar a spitalizărilor, ci şi a formelor grave de boală şi a mortalităţii”, le-a spus Johnson reporterilor, conform agenţiei Press Association.

„Continuăm să fim foarte încrezători în program şi este minunat să îl vedem desfăşurându-se cu o asemenea viteză în tot Regatul Unit”, a adăugat premierul britanic.

Citește și: Germania, Franța și Italia suspendă vaccinarea cu AstraZeneca, în așteptarea unui aviz din partea Agenției Europene a Medicamentului