Oamenii care sunt vaccinați împotriva Covid-19, au anticopri sau au un test negativ pot călători vara aceasta în Grecia, a spus marți ministrul Turismului, Harry Theocharis, relatează Reuters.

Turisti GreciaFoto: Aristidis Vafeiadakis / ZUMA Wire / Profimedia Images

Sectorul turistic generează 20% din Produsul Intern Brut al Greciei, care a făcut apeluri pentru un pașaport de vaccinare în UE cu scopul de a o ajuta să deblocheze sectorul turistic.

Grecia își propune să înceapă sezonul de vară până la jumătatea lunii mai.

"Grecia este pregătită cu un protocol complet pentru vara 2021", a spus el. "Turiștii vor fi bineveniți dacă înainte de călătorie sunt fie vaccinați, fie au anticorpi, fie au un test negativ. Toți turiștii vor fi supuși testării aleatorii."

El a spus că autoritățile vor acorda prioritate vaccinării persoanelor care lucrează în sectorul hotelier odată ce persoanele mai vulnerabile vor fi vaccinate și vor impune testarea frecventă a angajaților.

Grecia a impus o carantină în mai multe părți ale țării pentru a încerca să oprească răspândirea coronavirusului, după ce numărul infecțiilor a crescut și a pus presiune pe sistemul de sănătate, însă cu toate acestea stă mult mai bine decât majoritatea statelor din Europa cu aproape 7.000 de decese de la debutul pandemiei.

Citește și: