Guvernul ungar a decis joi extinderea până pe 15 martie a carantinei parțiale impuse pentru combaterea răspândirii coronavirusului, anunțând că se așteaptă la creșterea numărului de cazuri în următoarele două săptămâni, relatează Reuters.

Viktor OrbanFoto: YVES HERMAN / AFP / Profimedia

Anunțul a fost făcut de Gergely Gulyas, șeful cancelariei premierului Viktor Orban, acesta afirmând că guvernul se așteaptă ca următoarele două săptămâni să fie „excepțional de dificile”.

Acesta a precizat însă că autoritățile de la Budapesta se așteaptă la accelerarea campaniei de vaccinare și a anunțat că Viktor Orban se va vaccina cu vaccinul chinezesc dezvoltat de Sinopharm săptămâna viitoare.

Orban anunțase miercuri că Ungaria nu poate relaxa încă lockdown-ul parțial întrucât un al treilea val de infecții a dus la creșterea numărului de noi cazuri și doar o parte mică a populației a fost vaccinată până în prezent.

„Situația nu este ușoară dar avem vestea bună că mult mai multe vaccinuri au sosit și că numărul de persoane inoculate va crește”, a declarat Viktor Orban, adăugând că „însă al treilea val amenință Ungaria”.

Ungaria a devenit miercuri prima țară din Uniunea Europeană care a început să își vaccineze populația cu vaccinul chinezesc dezvoltat de Sinopharm, autoritățile de la Budapesta aprobând și administrarea vaccinului rusesc Sputnik V deși niciunul din acestea nu au fost autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente.

Printre restricțiile impuse în Ungaria începând din luna noiembrie a anului trecut se numără carantina pe timp de noapte, închiderea barurilor și restaurantelor și interzicerea adunărilor publice.

REFERINȚĂ: