Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat vineri că a lansat o procedură de evaluare în timp real a vaccinului candidat dezvoltat de compania germană CureVac împotriva COVID-19, transmite agenția Reuters citată de Agerpres.

Voluntar la teste cliniceFoto: ANP via AFP / AFP / Profimedia

Comitetul pentru medicamente de uz uman din cadrul EMA va examina datele studiilor aflate în desfăşurare până când vor exista suficiente date clinice pentru aprobare, a indicat agenţia.

CureVac a început testele pe scară largă cu vaccinul său candidat, care foloseşte tehnologia ARNm de generaţie viitoare, în Europa şi America Latină în decembrie şi se aşteaptă la o prezentare iniţială a rezultatelor în martie sau aprilie.

EMA afirmă că decizia sa de a începe procedura de „revizuire continuă” pentru vaccinul CVnCoV s-a bazat pe rezultatele preliminare ale studiilor de laborator şi ale studiilor clinice timpurii pe adulţi.

CureVac lucrează de asemenea cu compania britanică GSK pentru a dezvolta un vaccin care să se adreseze mai multor variante ale coronavirusului cu o singură doză, având în vedere apariţia unor mutaţii mai contagioase.

„Revizuirea continuă” accelerează procesul de aprobare a unui vaccin promiţător, permiţându-le cercetătorilor să-şi prezinte rezultatele în timp real.

Toate aprobările de până acum în Europa pentru vaccinuri împotriva COVID-19 s-au bazat pe această procedură.

Citește și: