Gigantul farmaceutic german Bayer a anunţat luni că va produce vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de concurentul său CureVac, informează AFP și Agerpres.

Voluntar la teste cliniceFoto: ANP via AFP / AFP / Profimedia

"Dispunem de competenţele necesare pentru a produce vaccinul ARN mesager al CureVac", a declarat Stefan Oelrich, directorul diviziei farmaceutice a grupului, într-o conferinţă online, adăugând că obiectivul este o producţie de 160 de milioane de doze în 2022.

"Disponibilitatea vaccinurilor trebuie crescută în continuare", a adăugat Oelrich.

Acest ajutor se alătură unei producţii în reţeaua existentă a CureVac de 300 de milioane de doze în acest an şi de un miliard de doze în 2022, a declarat Franz-Werner Haas, patronul CureVac, al cărui vaccin-candidat se află în prezent în faza a 3-a a testelor clinice.

El este în prezent "în curs de certificare", a subliniat ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă.

Asigurarea unei producţii de vaccin pe termen lung este cu atât mai importantă având în vedere posibilele mutaţii ale virusului sau necesitatea unei a doua vaccinări după unul sau mai mulţi ani, a precizat Spahn.

Bayer şi laboratorul CureVac, cu sediul la Tubingen (sud-vestul Germaniei), au anunţat la începutul lunii ianuarie un parteneriat pentru accelerarea dezvoltării vaccinului.