Aproape toate dozele din prima tranșă de la AstraZeneca sunt distribuite în țară. În București rămân doar 600 de doze

de G.S.     HotNews.ro
Duminică, 7 februarie 2021, 11:19 Actualitate | Coronavirus


Vaccinul AstraZeneca
Foto: Press Eye Ltd / Shutterstock Editorial / Profimedia
Prima tranșă de vaccinuri de la AstraZeneca, a ajuns în această dimineață la Institutul „Cantacuzino“, iar în cursul zilei, 81.000 de doze de vaccin vor fi distribuite către centrele regionale din Cluj, Craiova, Iași și Timișoara, informează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Acest lucru înseamnă că aproape toate vaccinurile din prima tranșă de 81.600 de doze sunt trimise în țară, iar în Capitală rămân doar 600.

Premierul Florin Cîțu a declarat că luna aceasta vor veni cel puțin 600.000 de doze, iar programările pentru vaccinarea cu produsul AstraZeneca vor începe din 10 februarie.

Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat terestru, cu autospecialele Ministerului Apărării Naționale. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de +2 – +8 grade celsius.

Astfel, dozele vor fi distribuite, după cum urmează:
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 15.300 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 25.200 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 17.100 doze.








Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.















.*.


12003 vizualizari

  • +7 (15 voturi)    
    Cetateni de mina a doua (Duminică, 7 februarie 2021, 12:01)

    IpseAnton [utilizator]

    Bucurestenii se vaccineaza cu vaccinurile de inalta eficacitate, provincia inghite si de alea mai putin eficace.
    Dupa ce la inceput Bucurestiul primea 20% din vaccinurile intrate in conditiile in care populatia Bucurestiului este 10% din populatia tarii, acum este iar avantajat.
    • 0 (0 voturi)    
      10 ??? (Luni, 8 februarie 2021, 18:38)

      GRADENKO [utilizator] i-a raspuns lui IpseAnton

      "populatia Bucurestiului este 10% din populatia tarii" bai tipule, ultima oara populatia rom era de vreo 19 mil iar bucurestiul avea peste 4 mil populatie, ceea ce nu prea e 10% din total ci mai cu seama peste 20% . Bucurestiul are vrep 2.5mil populatie OFICIAL , dupa recensamant (oameni cu domiciliu fix in oras / cu buletin de buc) dar toata lumea stie ca sunt muuulti, f muulti care locuiesc aici si nu au domiciliu si nici buletin de aici , plus muulti straini. Populatia reala cu totul este estimata undeva intre 4 si 5 milioane. Chiar si primaria a zis de multe ori la tv fraza de genul "un oras de peste 4 milioane...". De ce oare e asa aglomerat Bucurestiul ? Daca ar trai numai bucurestenii in el , la cat de mare e are incapea foarte bine toti cei 2.5 mil, dar cand mai pui inca vreo 2 mil veniti din toate partile tarii, R.Moldova si alti straini din alte tari ...atunci iti explici si aglomeratia.
  • +1 (1 vot)    
    Adunare (Duminică, 7 februarie 2021, 13:25)

    StoicaV [utilizator]

    Recomand autorului articolului să repete operația de adunare
  • +5 (5 voturi)    
    Ser fiziologic de la AstraFasss... (Duminică, 7 februarie 2021, 16:02)

    ciuma.rosie [utilizator]

    ...la 4 euro/buc...e moca ptr toata planeta !
  • +1 (1 vot)    
    Au renuntat Africa de Sud pentru ineficacitate! (Luni, 8 februarie 2021, 12:34)

    danduta [utilizator]

    South Africa a renuntat la 1 milion de doze si le-a pus "la pastrare", avand eficienta 22%, la varianta Covid sud africana.
    https://adevarul.ro/international/in-lume/africa-sud-isi-suspenda-imunizarea-covid-19-vaccinul-astrazeneca-1_6020fe875163ec4271bf794b/index.html
  • 0 (0 voturi)    
    din ,,folclorul” internaut: (Marţi, 9 februarie 2021, 14:00)

    periscop [utilizator]

    ,,... dar dacă au erecție (sic! adversă?”


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by