Autoritatea chineză de reglementare a medicamentelor a aprobat „condiţionat” un al doilea vaccin chinezesc împotriva Covid-19, CoronaVac, produs de Sinovac Biotech, a anunţat sâmbătă laboratorul farmaceutic chinez, potrivit AFP, Reuters şi Xinhua, citate de Agerpres.

Vaccinul chinezesc CoronaVacFoto: Foto Arena LTDA / Alamy / Alamy / Profimedia

CoronaVac a fost folosit deja pentru vaccinarea anumitor categorii de populaţie „cu risc”, iar autorizarea primită acum permite folosirea sa asupra marelui public.

Autorizarea condiţionată permite utilizarea de urgenţă a unui tratament pe piaţă, în cazul în care testele clinice ale acestuia trebuie continuate, dar indică deja că respectivul tratament funcţionează.

Vaccinul Sinovac a fost supus deja mai multor teste în China, precum şi în ţări ca Brazilia şi Turcia, cu toate că „rezultatele în termeni de eficacitate şi securitate rămân să fie confirmate”, potrivit unui comunicat al laboratorului.

Testele la scară largă efectuate în Brazilia au indicat o rată de eficacitate de circa 50% pentru prevenirea infectării şi de 80% pentru evitarea unei intervenţii medicale, a menţionat Sinovac.

China a aprobat oficial până acum un singur vaccin, pe cel produs de laboratorul Sinopharm.