Dacă livrările de vaccinuri anunțate vor fi confirmate, șapte milioane de italieni ar putea fi imunizați contra Covid-19 cu ambele doze până la finalul lunii martie, a declarat vineri comisarul special guvernamental Domenico Arcuri, citat de Reuters.

Vaccinare anti-CovidFoto: David Talukdar / Shutterstock Editorial / Profimedia

Arcuri a afirmat că primele 249.600 de doze din vaccinul AstraZeneca vor sosi în Italia sâmbătă și vor fi administrate la persoane cu vârste până la 55 de ani.

În paralel, vor fi administrate Pfizer și Moderna la persoanele peste 80 de ani sau la cei expuși la riscuri, precum angajații din domeniul sănătății.

România ar urma să primească, pentru lunile februarie și martie, 1,3 milioane doze de vaccin împotriva COVID de la AstraZeneca, a anunțat marți secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu. El a precizat că pentru luna februarie România va primi în jur de 800.000 de doze, cel mai probabil în trei tranşe.

În România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice, a transmis Comitetul de coordonare a vaccinării. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.