Ministrul sănătății din Germania, Jens Spahn, a declarat joi că se așteaptă ca penuria de vaccinuri împotriva Covid-19 să continue până în cursul lunii aprilie, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Vom avea încă cel puțin 10 săptămâni grele cu deficit de vaccinuri”, a scris Spahn pe Twitter, adăugând că ar vrea să convoace un summit al liderilor federali și regionali din Germania pentru a discuta campania de vaccinare.

De asemenea, Spahn a spus că vrea să invite companiile farmaceutice și fabricanții de vaccinuri la o întrunire pentru ca Europa să se asigure că primește cota corectă de doze și pentru a se vedea unde se poate face mai mult pentru a sprijini producerea vaccinurilor.

El a adăugat că înțelege faptul că fabricarea vaccinurilor este foarte complicată, iar majorarea producției nu poate fi făcută în doar câteva săptămâni dacă sunt menținute standardele înalte de calitate.

Spahn a fost printre cei care, marți, a sprijinit propunerea UE de înființare a unui registru de export al vaccinurilor contra bolii provocate de noul coronavirus, ideea fiind avansată în contextul tensiunilor tot mai mari în relațiile Bruxelles-ului cu AstraZeneca și Pfizer din cauza scăderii livrărilor după doar o lună de la declanșarea campaniei de vaccinare din blocul european.

Marea Britanie a declarat joi că trebuie să primească toate vaccinurile contra Covid-19 pe care le-a comandat și plătit, după ce UE a întrebat AstraZeneca dacă poate să redirecționeze livrări de doze dinspre Regatul Unit spre blocul comunitar, transmite Reuters.