Vaccinul împotriva COVID-19 al companiei Moderna va începe să fie folosit în România în următoarele zile, a declarat miercuri premierul Florin Cîțu, spunând că până acum nu a fost folosit în campania de vaccinare pentru că au fost puține doze. Întrebat dacă oamenii vor putea alege între vaccinul Pfizer și cel al Moderna, Cîțu a spus că nu există nicio diferență între cele două vaccinuri și că se va face o diferențiere la centrele de vaccinare, unde vor fi cabinete care vor vaccina cu Moderna și cabinete care vor folosi Pfizer.

Vaccinare impotriva COVID Foto: Guvern, Facebook

El a spus, la finalul ședinței de guvern, că România primește săptămânal aproximativ 14.000 de doze de vaccin de la Moderna, care "s-a ținut oarecum" de programul livărilor, iar în perioada următoare va putea fi folosit și acest vaccin în campania de vaccinare.

"Nu am folosit până acum pentru că au fost puține doze. Nu este nicio diferență între cele două vaccinuri, Pfizer și Moderna. Dacă aș putea, aș face vaccinul și cu Moderna ca să conving că este la fel", a spus Cîțu.

Întrebat dacă oamenii vor putea alege între vaccinul Pfizer și cel al Moderna, Cîțu a spus că se va face o diferențiere la centrele de vaccinare, unde vor fi cabinete care vor vaccina cu Moderna și cabinete care vor folosi Pfizer.

"România are o campanie de vaccinare de succes"

Premierul a mai susținut că, în pofida întârzierilor în livrarea vaccinului, România are o campanie de vaccinare de succes și rămâne la obiectivul ca 10,4 milioane de români să fie vaccinați până la sfârșitul lunii septembrie.

"Campania de vaccinare merge foarte bine. Toate cifrele arată foarte bine - pe 25 eram pe locul întâi în UE în ceea ce privește numărul de vaccinări, media vaccinărilor zilnice. Rămânem în top 6, cam 2,5% din populația care trebuie vaccinată este vaccinată. Trebuie să spunem acest lucru - cu resursele pe care le avem, resurse limitate, România reușește să rămână în top”, a afirmat Florin Cîțu.

CITEȘTE ȘI: Gheorghiță: Începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1, pentru a nu afecta rapelul și vaccinarea celor peste 65 de ani și a bolnavilor cronici