Vaccinul anti-Covid produs de AstraZeneca nu este foarte eficient pentru oamenii de peste 65 de ani, au spus surse din coaliția Germaniei pentru tabloidul Bild și Handelsblatt, ceea ce pune la îndoială conformitatea sa pentru programele de vaccinare în masă, relatează Reuters.

AstraZenecaFoto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Oficialii germani se tem că vaccinul Astra Zeneca s-ar putea să nu fie aprobat de autoritățile Uniunii Europene pentru folosirea la persoanele de peste 65 de ani, a scris tabloidul german în ediția sa online.

”Dar vaccinul de la Astra-Zeneca , care, spre deosebire de agenții ARN, nu necesită temperaturi extreme sub zero pentru depozitare, ar putea fi inadecvat pentru persoanele în vârstă cu risc crescut de corona: Conform informațiilor din cercurile coaliției, guvernul federal se așteaptă doar la o eficacitate de 8% în rândul celor peste 65 de ani”, scrie Handelsblatt.

Acest lucru marchează o nouă posibilă lovitură pentru AstraZeneca, care și-a dezvoltat vaccinul împreună cu Universitatea Oxford. AstraZeneca a informat vineri Uniunea Europeană că va reduce cu 60%, până la 31 de milioane de doze, livrările de vaccin anti-covid din primul trimestru al anului din cauza unor probleme de producție.

AstraZeneca nu a comentat imediat.

Citește și:

Se teme UE că producătorii vând vaccinuri antiCovid în afara blocului? UE va cere companiilor să înregistreze exporturile de doze în țări terțe.