Platforma de programări pentru vaccinarea împotriva COVID-19 a persoanelor incluse în etapa a doua nu poate fi accesată, în anumite intervale. Reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale au explicat pentru HotNews.ro că în cursul nopții a fost updatată aplicația, fiind introdusă posibilitatea de a se face programări și în luna martie, iar acum încă se fac "optimizări".

Platforma vaccinareFoto: Hotnews
  • "În cursul nopții a fost realizat un update al aplicației, iar în acest moment se realizează optimizări. Este posibil ca timpul de răspuns al aplicației să fie mai mare. Vă mulțumim pentru înțelegere! În situația în care, la accesarea unuia din butoanele “Mă programez” sau “Conectare” sunteți redirecționat către pagina principală, vă recomandăm să ștergeți istoricul de navigare sau memoria temporară (cache) a browserului" - este mesajul care apare la accesarea platformei de programări pentru vaccinare.

Contactat de Hotnews.ro, purtătorul de cuvânt al STS Cătălin Chirca a spus că au fost făcut noi modificări, astfel că sunt perioade în care platforma nu poate fi accesată de nimeni.

  • "Ieri s-a anunțat extinderea perioadei pentru luna martie și începând de miercuri seară s-a afișat acel mesaj pe platformă, pentru că modificările au loc în timp real. În această dimineață au fost terminate toate implementările, însă se mai fac sincronizări, astfel că sunt perioade în care platforma nu merge pentru nimeni, a declarat, joi, pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al STS Cătălin Chirca.

El a precizat că, la solicitarea Comitetului de coordonare a vaccinării, a fost făcută o actualizare care să permită și alocarea de noi locuri de programare de la 1 martie, pentru 20 de zile.

Reprezentantul STS nu a putut estima când vor fi rezolvate în totalitate aceste probleme, astfel încât platforma să funcționeze fără întreruperi.

Precizăm că până acum s-au putut face programări până în 8 februarie, iar prin noile modificări se vor putea face programări și începând cu 1 martie, fiind descoperită perioada cuprinsă între 8 februarie și 1 martie.

În 31 de județe din țară, miercuri la ora 14.00 nu mai exista niciun loc disponibil pentru programări pentru vaccinarea împotriva COVID-19 în etapa a doua, anunța Comitetul de coordonare a vaccinării.