În 31 de județe din țară, miercuri la ora 14.00 nu mai exista niciun loc disponibil pentru programări pentru vaccinarea împotriva COVID-19 în etapa a doua, anunță Comitetul de coordonare a vaccinării. Autoritățile precizează că au cerut STS actualizarea platformei, astfel încât să poată fi făcute programări și în luna martie.

Vaccinare impotriva COVID Foto: Guvern, Facebook

La acest moment, platforma permite programări doar până în 8 februarie.

Conform datelor transmise miercuri seară de Comitetul de coordonare a vaccinării, în 31 de județe din țară a fost atinsă capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni, în raport cu numărul dozelor disponibile la acest moment și cu calendarul de livrare estimat pentru perioada următoare.

Potrivit situației raportate la ora 14:00, erau în continuare disponibile programări în județele Alba, Bihor, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți și Suceava.

Autoritățile precizează că datele raportate sunt în dinamică și există posibilitatea ca, la ora difuzării comunicatului, situația să fie diferită.

CNAV mai spune că, având în vedere calendarul estimat de livrare a dozelor de vaccin, a solicitat STS actualizarea platformei de programare pentru a putea permite continuarea programărilor persoanelor din etapele I si II, începând cu 1 martie, în centrele de vaccinare deja existente.

Totodată, "în scurt timp", vor fi deschise noi centre de vaccinare în fiecare județ, care vor permite programări și pentru date mai apropiate, începând cu data de 8 februarie.