Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu scrie pe pagina sa de Facebook că platforma pentru vaccinare funcționează bine și că el ”tocmai și-a programat părinții”. Ministrul recunoaște că au fost erori și vor mai fi, dar asigură că acestea se vor remedia.

Vlad VoiculescuFoto: AGERPRES

”Tocmai mi-am programat părinții pentru vaccinare. Platforma a funcționat bine. E intuitivă. Vor mai fi disfuncționalități? Probabil că da. Nu voi veni niciodată în fața voastră să vă spun că totul este perfect atunci când nu este. STS lucrează încontinuu pentru a rezolva probleme și pentru a îmbunătăți platforma.”, spune ministrul.

Acesta atrage atenția că nu sunt doze de vaccin ”la discreție”: ”Repet ce am zis în ultimele zile, și anume că nu avem doze de vaccinuri la discreție. Trebuie să ținem cont de acest lucru. Părinții și bunicii noștri dar și cei care suferă de boli cronice trebuie să aibă prioritate!”

În ceea ce privește organizarea, ministrul susține că sunt unele DSP-uri care s-au organizat foarte bine - au organizat centre de vaccinare, au organizat echipele mobile. Un exemplu: Bihorul - are deja 6 centre pe 7 fluxuri - s-au menținut centrele din spitale și s-au înființat puncte noi. Mai mult, au 4 echipe mobile cu medici militari și medici din spitale.

190.000 de persoane s-au înscris pentru vaccinare în a doua etapă și nu a mai rămas niciun loc liber pentru vaccinare în Bucureștipentru următoarele trei săptămâni, a anunțat vineri seară coordonatorul strategiei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, la doar câteva ore după ce platforma a devenit funcțională.

Platforma online de programare pentru etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 era funcțională vineri seara, la ora 18,00, potrivit unui anunț făcut de Serviciul de Telecomunicații Speciale. Startul înscrierilor pentru etapa a doua a vaccinării ar fi trebuit să se dea, oficial, astăzi, la ora 15:00. După ce platforma nu era funcțională la ora 15,00, Serviciul de Telecomunicații Speciale a precizat că blocarea nu a fost generată de numărul mare de accesări, ci a fost vorba de o procedură de actualizare, pentru transferarea tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2.