China a raportat cel mai mare bilanț zilnic de cazuri de Covid-19 din ultimele 10 luni, în condițiile în care numărul de infecții din provincia Heilongjiang (nord-vest) s-a triplat, situație care subliniază pericolul pe care îl prezintă epidemia în contextul în care urmează o sărbătoare națională majoră, în care călătoresc, de obicei, sute de milioane de oameni, transmite Reuters.

Coronavirus in ChinaFoto: Hotnews

Măsurile agresive de limitare a epidemiei – lockdown-uri, restricții de călătorie și testări în masă – au ajutat China să reducă numărul de cazuri la doar o mică parte din ceea ce s-a consemnat la începutul anului trecut, dar această țară nu a reușit să elimine boala.

Comisia Națională de Sănătătate a spus joi că au fost raportate 138 cazuri noi de Covid-19, în creștere față de bilanțul de 115 infecții cu coronavirus din ziua anterioară.

Noul bilanț al cazurilor este cel mai mare de după 5 martie. China a raportat și un nou deces din cauza Covid-19, primul de după mijlocul lunii mai.

Hebei a înregistrat 81 dintre cele 124 de infecții cu transmitere locală, iar Heilongjiang a raportat 43 de noi cazuri la o zi după ce a intrat în stare de urgență.

Peste 28 de milioane de oameni sunt închiși în casă în cele două provincii pentru a opri extinderea epidemiei. Originea noului val de contagieri nu este cunoscută.