Autoritățile ungare au depistat primele cazuri de contagiere cu noua tulpină mai transmisibilă a coronavirusului, descoperită pentru prima dată în Marea Britanie, a anunțat miercuri șeful Departamentului de Sănătate Publică al Ungariei, potrivit Reuters.

Coronavirus UngariaFoto: Antonin Vincent / AFP / Profimedia Images

Guvernul premierului Viktor Orban a prelungit săptămâna trecută lockdown-ul parțial impus la începutul lui noiembrie până la începutul lunii viitoare pentru a preveni răspândirea coronavirusului, campania de vaccinare din această țară debutând anevoios.

„Colegii meu au identificat tulpina din Regatul Unit, găsită deja în țările vecine, în mostrele a trei pacienți”, a declarat șeful Direcției de Sănătate Publică, Cecilia Muller, adăugând că „era evident că Ungaria nu putea evita această tulpină”.

În pofida unei scăderi recente a numărului de cazuri active și a spitalizărilor, Muller a afirmat că nu poate fi recomandată relaxarea restricțiilor existente.

Autoritățile de la Budapesta au înregistrat până miercuri 345.710 de infecții cu coronavirusul și 10.948 de decese cauzate de COVID-19 la o populație de aproximativ 10 milioane de locuitori.

În jur de 5.000 de persoane sunt spitalizate în prezent cu coronavirusul în Ungaria.

Citește și: