Sir David Attenborough se numără printre personalităţile care s-au vaccinat recent împotriva COVID-19, a confirmat reprezentantul său, relatează marţi BBC potrivit Agerpres.

Sir David AttenboroughFoto: David Parry / PA Images / Profimedia

Vestea conform căreia celebrului naturalist britanic, în vârstă de 94 de ani, i-a fost administrat vaccinul vine la câteva zile după ce Palatul Buckingham a anunţat că regina Elisabeta a II-a şi prinţul consort Philip au primit prima doză în cadrul imunizării împotriva COVID-19.

Nu a fost dezvăluit care dintre vaccinurile disponibile i-a fost administrat lui David Attenborough sau data exactă a inoculării.

Gazda emisiunii „A Perfect Planet” se numără printre personalităţile britanice care au primit prima dintre cele două doze de vaccin, precum Prue Leith („The Great British Bake Off”), actorul Sir Ian McKellen, coregraful Lionel Blair şi actriţa Joan Collins.

În prezent, există trei vaccinuri aprobate pentru administrare în Marea Britanie: Oxford-AstraZeneca, Pfizer-BioNTech şi Moderna. În cazul celui din urmă, dozele sunt aşteptate să sosească până în primăvară, notează BBC.

Sir David Attenborough, care s-a izolat la domiciliul său din Londra, a declarat într-un interviu acordat luna trecută pentru The Telegraph că va accepta cu siguranţă invitaţia de a fi vaccinat când îi va veni rândul.

„La 94 de ani, cred că am dreptul!”, a glumit acesta cu jurnaliștii britanici.

„Sunt încă un om de ştiinţă capabil, sper, pentru a realiza că aceasta este calea de urmat”.

El a adăugat că munca depusă pentru dezvoltarea vaccinurilor a demonstrat efectele pozitive ale cooperării internaţionale în combaterea problemelor globale, printre care se numără criza climatică.

„Acesta (virusul) a atras atenţia asupra faptului că nu suntem atât de omnipotenţi şi că nu deţinem în totalitate controlul, aşa cum credem”, a declarat naturalistul pentru publicaţia menţionată.

Citește și: