Serviciul de Urgență al Comitatului Los Angeles (EMS) a ordonat echipajelor de pe ambulanțe să raționalizeze administrarea de oxigen după ce numărul infecțiilor cu COVID-19 a crescut cu 905%, relatează Business Insider.

Orasul Santa Monica din Comitatul L.A.Foto: Genaro Molina-L.A. Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

Un memorandum trimis luni de EMS dispune ca oxigen suplimentar să fie administrat doar pacienților cu o saturație a oxigenului în sânge de sub 90%, afirmând că un nivel de 90% ar trebui să fie suficient pentru ca majoritatea pacienților să își poată menține funcțiile organismului.

Saturația normală de oxigen în sânge este de cel puțin 95% în majoritatea bolilor pulmonare, cum ar fi pneumonia, scăderea sa sub acest nivel putând avea efecte adverse.

Comitatul Los Angeles, cu o populație de aproximativ 10 milioane de rezidenți, a fost lovit de un nou val al contagierilor, autoritățile locale raportând luni 9.140 de noi infecții cu coronavirusul, numărul total de la izbucnirea pandemiei ajungând la 827.498.

Numărul deceselor a urcat la 10.850 după ce 77 de persoane și-au pierdut viața din cauza COVID-19, potrivit raportării de luni.

Comitatul a înregistrat de la data de 1 noiembrie a anului trecut o creștere de 905% în numărul mediu de cazuri depistate săptămânal, oficialii responsabili de sănătatea publică afirmând că este „probabil ca numărul să crească”.

„Această linie abruptă este înfricoșătoare datorită implicațiilor sale pentru sistemul nostru de sănătate, angajații noștri sanitari și toate persoanele la care ținem”, a afirmat în cadrul unei conferințe de presă dr. Barbara Ferrer, directorul Departamentului de Sănătate Publică al Comitatului Los Angeles.

„Creșterea numărului de cazuri în urma adunărilor de sărbători este aici și cazurile vor crește datorită petrecerilor și călătorilor care se întorc în Comitatul LA”, a adăugat aceasta.

Oficialii comitatului responsabili de sănătatea publică au caracterizat lipsa paturilor de terapie intensivă și alte neajunsuri drept „criză” însă au afirmat că spitalele nu au depus încă o declarație oficială pentru raționarea lor și trierea pacienților.

În Statele Unite un spital poate depune o declarație formală care să-i permită schimbarea standardului de îngrijire pentru a putea asista „cât mai mulți pacienți, pe cât de bine posibil” în loc să depună eforturi semnificative pentru un singur pacient.

Guvernatorul statului California, Gavin Newsom, a autorizat vinerea trecută construirea de șase spitale în comitat de către Corpul de Ingineri al armatei americane.

Citește și: