​LIVEVIDEO/TEXT

Campania de vaccinare anti-COVID a început astăzi în România. Primul român vaccinat - o asistentă medicală de 26 de ani: Am fost privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din această țară. Nu am stat pe gânduri

de I.H.     HotNews.ro
Duminică, 27 decembrie 2020, 8:00 Actualitate | Coronavirus


Asistenta medicală Mihaela Anghel, prima persoană vaccinată anti-COVID în România
Foto: RO-Vaccinare
Campania de vaccinare anti-COVID a început în România duminică la ora 9.00, când a fost vaccinată prima persoană. Este vorba despre o asistentă medicală de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”. Primele doze de vaccin au fost distribuite la Institutul Balș și la celelalte nouă spitale de boli infecțioase aflate în linia întâi în lupta cu noul coronavirus. În total, România ar urma să primească de la Comisia Europeană vaccin pentru imunizarea a 10,7 milioane de persoane. Vaccinarea populației ar urma să înceapă în primăvară.
HotNews.ro transmite livetext desfășurarea evenimentelor:


19.20 Prima zi a campaniei de vaccinare anti-COVID în România: S-au imunizat 960 de cadre medicale

18.06 Constanța: Primul medic vaccinat antiCovid. În urmă cu aproape jumătate de secol era vaccinat împotriva variolei

17.50 Suceava: 54 de cadre medicale s-au vaccinat antiCovid în prima zi a campaniei

15.22 Mărturiile a 5 medici din 5 spitale din prima linie care s-au vaccinat azi: E cel mai frumos cadou de Crăciun

14.27 Cât de eficient este vaccinul împotriva COVID-19 asupra tulpinilor mutante ale virusului

12.10 Cincisprezece cadre medicale din judeţul Maramureş au fost vaccinate duminică, în prima oră de la demararea campaniei, a declarat pentru Agerpres dr. Vasile Bonaţ de la Spitalul de Pneumoftiziologie ''Dr. Nicolae Ruşdea'' din Baia Mare.11.04. Şefa Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, medicul Monica Terteliu, a fost prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 la Suceava și spune că vaccinul reprezintă o "speranţă că lucrurile vor reveni la normal". Medicul afirmă că, deşi a fost de două ori bolnavă de COVID-19, nu a dezvoltat anticorpi.

"Sunt prima din judeţul Suceava vaccinată. Pentru mine este o onoare, o speranţă că lucrurile vor reveni la normal. M-am vaccinat fără a sta pe gânduri, pentru că de zece luni de zile tratăm pacienţi, unii pacienţi cu succes, pe alţii i-am pierdut şi în această perioadă tot timpul am sperat că va apărea vaccinul (...). Aştept momentul când vom putea interna în spital şi pacienţii cronici de Boli Infecţioase, aştept momentul în care vor putea veni şi pacienţii pediatrici cu altă patologie decât COVID-19 la Boli Infecţioase. Aştept, nu în ultimul rând, să-mi strâng bunica în braţe fără a purta mască pe faţă. Aştept să ajung acasă mult mai devreme decât am făcut-o până acum. Aştept ca totul să se termine cu bine, pentru că da, acest vaccin este un prim pas de speranţă", a declarat Monica Terteliu, citată de Agerpres.

10.10 Momentul vaccinării primei persoane împotriva COVID-19 în România este unul ''istoric'', ''de referinţă'' pentru România în lupta împotriva noului coronavirus, afirmă premierul Florin Cîțu. El a scris pe Facebook că vor fi vaccinuri gratuite pentru toţi cei care doresc să se imunizeze, iar pentru cei care "încă ezită", specialiştii vin cu informaţii solide, validate ştiinţific, care să-i ajute să ia decizia corectă.

9.33
Vlad Voiculescu: Momentul este unul de speranță, care ara trebui să ne arate că putem învinge acest virus, dar trebuie să fim în continuare precauți. Este esențial să continuăm să fim precauți.

Suntem în plan, avem toate centrele și toată logistica pregătite pentru vaccinare. Totul e acum conform planului.

Când vă veți vaccina? Când îmi va veni rândul. Nu sunt nici personal medical, nici categorie care să fie prioritizată.

9.26 Medicul Valeriu Gheorghiță: E un moment emoționat pentru toată lumea. Astăzi este ziua lui Louis Pasteur. Cred că această campanie reprezintă un tribut adus cercetării medicale

Dacă lucrurile decurg bine, ar trebui ca în 6 luni din acest moment să putem asigura imunizarea a circa 60-70% din populație.

Mâine primim următoarea tranșă de vaccinuri, apoi începe distribuirea lor către cele 370 de centre de vaccinare din spitalele din România.

Nu știm dacă noua tulpină este și pe teritoriul României, dar orice este posibil. Din ce știm, vaccinul are acoperire și pentru acestă tulpină

9.20 Asistenta medicală Mihaela Anghel: Cred că a fost cea mai mare emoție. Am fost privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din această țară. Nu a durut absolut deloc, este cel mai nedureros vaccin făcut până acum.

Mesaj pentru români: Să deschisă bine ochii și să vină să se vaccineze ca să scăpăm de acestă gerutate ce ne apasă pe toți. Să nu mai aștepte să se îmbolnăvească ei sau ce dragi ca să își dea seama că există această boală.

Ce v-a impresionat în aceste luni de luptă cu pandemia? Nu s-a întâmplat niciodată până acum să fie atât de multe decese.

9.12 S-a vaccinat și managerul Institutului Matei Balș, medicul Adrian Streinu Cercel. "Nu m-a durut absolut deloc. Le mulțumesc tuturor că au făcut o treabă nemaipomenită în această pandemie. A fost o muncă titanică, 24 din 24, 7 din 7. Am încercat să asezonăm schema de tratament în funcție de pacient", a spus Cercel.

9.10 A fost vaccinat și medicul ATI Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

"Sunt norocos. Mergeam liniștit și până acum acasă, dar acum știu că putem vedea luminița de la capătul tunelului. Sunt convins că nu vor fi reacții adverse. Astăzi se vor vaccina în jur de 50 de cadre medicale de la acest spital", a spus medicul.

9.00 Este vaccinată prima persoană din România - asistenta medicală Mihaela Anghel de la Institutul Matei Balș. Asistenta medicală are 26 de ani și a primit prima doză în aplauzele colegilor săi

8.42 Prima persoană care va fi vaccinată împotriva COVID-19 va fi o asistentă medicală de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București. Ea a făcut parte din echipa medicală care în 27 februarie a preluat primul pacient din țara noastră infectat cu virusul SARS-CoV-2.

.......................


Reamintim că în România a ajuns vineri o primă tranșă simbolică de 10.000 de doze de vaccin anti-COVID dezvoltat de BioNtech- Pfizer. Administrarea vaccinului anti-COVID-19 se face în două doze, la un interval de trei săptămâni. Vaccinarea este gratuită și voluntară.

Primii vaccinați vor fi angajații celor 10 spitale de boli infecțioase aflate în linia întâi în lupta cu noul coronavirus, cărora le-au fost repartizate peste 3.000 de vaccinuri, doar pentru prima administrare.

Vaccinarea va începe duminică, la ora 09.00, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, iar la celelalte 9 spitale din România vaccinarea va începe după ora 10.00.

"Cele peste 3000 de doze sunt doar pentru prima administrare și constituie un necesar estimativ întocmit de fiecare unitate spitalicească și poate suferi modificări. O parte din personalul din spitale este în concediu, alții sunt la scurt timp post-infecție cu SARS-Cov2, alții au trecut recent prin această infecție și au decis să mai aștepte până ce se vor vaccina. Mai mult decât atât, subliniem că aceste doze trebuie să ajungă acolo unde este cea mai mare nevoie de ele", au transmis reprezentanții Comitetului național de coordonare a activităților privind vacccinarea împotriva COVID-19, întrebați ce se va întâpla cu restul de doze de vaccin sosite în România.

Potrivit datelor furnizate de Comitetul național de coordonare a activităților privind vacccinarea împotriva COVID-19, vaccinul a fost distribuit astfel:
 • 1. Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase - 100 de doze
 • 2. București – Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș“ - 600 de doze
 • 3. București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase "Dr. Victor Babeș“ - 530 de doze
 • 4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca - 375 doze
 • 5. Constanța- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța - 170 doze
 • 6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie "Victor Babeș“, Craiova- 90 doze
 • 7. Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase - 260 doze
 • 8. Maramureș – Baia Mare- Spitalul de Urgență - 210 doze
 • 9. Suceava – Spitalul Județean de Urgență "Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava - 250 doze
 • 10. Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeș“, Timișoara - 450 doze.
În baza contractului semnat de Comisia Europeană cu BioNTtech/Pfizer, România poate accesa peste 10 milioane de doze de vaccin.

La începutul lunii ianuarie, EMA urmează să finalizeze evaluarea celui de-al doilea vaccin împotriva COVID-19, respectiv vaccinul dezvoltat de compania Moderna. Numărul de doze repartizat României din vaccinurile ce ar putea obține recomandarea din partea EMA și autorizarea din partea Comisiei Europene va fi stabilit în aceeași manieră în care s-a perfectat contractul cu primul producător al cărui produs a trecut deja de aceste trepte. Până în acest moment, Comisia Europeană a semnat contracte cu șase companii. În baza acestor contracte semnate și în funcție de ce vaccinuri vor fi, în continuare, recomandate de către EMA și autorizate de către Comisia Europeană, România va putea accesa numărul de doze necesar pentru vaccinarea a 10,7 milioane de persoane, cu posibilitatea de suplimentare.

După tranșa de 10.000 primită vineri, autoritățile speră ca până la sfârșitul anului, cel mai probabil în jurul datei de 28 decembrie, să mai ajungă în România 140.000 - 150.000 de doze, aceasta fiind și estimarea sosirilor săptămânale de aici încolo.

Pe lângă Institutul Cantacuzino, care este centru principal de depozitare a vaccinului anti-COVID-19, sunt organizate și 6 centre regionale în spitale militare, care au capacitatea de a păstra vaccinul la o temperatură de minus 80 de grade. Vaccinul Pfizer / BioNTech trebuie transportat și depozitat la o temperatură de minus 80 de grade.

Conform autorităților, vaccinarea populației ar urma să înceapă în martie-aprilie. Pentru a avea efectul dorit, cel puțin 60%-70% din populație ar trebui să se vaccineze. În acest moment însă, potrivit lui Raed Arafat, rata de acceptare a vaccinului este estimată, la populația generală, la 30%-40%.

Potrivit datelor colectate de autorități, la nivelul sistemului de sănătate, rata cea mai mare de acceptare este de peste 90% în spitalele COVID. În celelalte unități medicale, aceasta este de 70% în rândul cadrelor medicale cu studii superioare și 50% în rândul celor fără studii superioare. O rată de acceptare mai mare este în cazul medicilor de familie, în jur de 80%.

Conform coordonatorului campaniei de vaccinare la nivel naţional, Valeriu Gheorghiță, o persoană vaccinată împotriva coronavirusului începe să dezvolte imunitate după aproximativ 14 zile de la momentul injectării primei doze.

Etapele de vaccinare în România

Etapa I – lucrătorii din domeniul sănătății și social – sistem public și privat:
 • Personalul din spitale și unități ambulatorii (personalul medico-sanitar, personalul auxiliar, personal administrativ, securitate și pază și alte categorii);
 • Personalul din sistemul de medicină de urgență: ambulanță, SMURD, IGSU, IJSU, camere de gardă, CPU, UPU;
 • Personalul din medicina primară – din rețeaua de medicină de familie, medicină școlară și asistență medicală comunitară;
 • Personalul din laboratoare, farmacii și alți lucrători din domeniul sănătății;
 • Personalul din serviciile stomatologice;
 • Medici rezidenți, elevi și studenți cu profil medical;
 • Paramedici și alți voluntari care își desfășoară activitatea în unități sanitare;
 • Personalul de îngrijire care își desfășoară activitatea în centrele rezidențiale și medico-sociale;
 • Personalul care acordă îngrijiri medicale și sociale la domiciliu;
 • Personalul din serviciile de sănătate publică (Institutul Național de Sănătate Publică, Direcțiile de Sănătate Publică);
 • Personalul din unitățile sanitare ale ministerelor cu rețea sanitară proprie;
 • Personalul din centrele de dializă și transfuzii;
 • Personalul implicat în derularea campaniilor de vaccinare.
Etapa a II-a Populația cu grad ridicat de risc:
 • Adulți cu vârsta peste 65 de ani;
 • Persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.
 • Lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale:
 • Personal cheie pentru funcționarea instituțiilor statului (parlament, președinție, guvern, ministere și instituții subordonate acestora);
 • Personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și a autorității judecătorești;
 • Personalul din sectorul economic vital:
 • Procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază (panificație, lactate, carne, fructe și legume);
 • Uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă;
 • Centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric;
 • Unități de producție, transport și distribuție gaze;
 • Unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi;
 • Unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare;
 • Transport de persoane și mărfuri;
 • Noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale;
 • Comunicații (serviciul de telecomunicații speciale, radio și televiziune naționale);
 • Personalul din unitățile de învățământ și creșe;
 • Personalul poștal și din servicii de curierat;
 • Personalul cultelor religioase;
 • Personalul din mass media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje în unități medicale);
 • Personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.
Etapa a III-a (populația generală)


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15968 vizualizari

 • +25 (37 voturi)    
  Doamne ajută (Duminică, 27 decembrie 2020, 9:05)

  fdaniel [utilizator]

  Să fie într-un ceas bun.
  • -10 (24 voturi)    
   Vaccinul mARN afectează echilibrul imunitar? (Duminică, 27 decembrie 2020, 11:35)

   elder [utilizator] i-a raspuns lui fdaniel

   O nedumerire „programarea sistemului imunitar” prin vaccinul mARN lasă funcțional sistemul imunitar?
   Nu am văzut nici un studiu care să ateste integralitatea reacției imunologice după vaccinare la patogenii naturali.
   Ca să înțeleagă și Rafila. Faci vaccinul nu mai mori de CoVid19 dar dai colțul la prima gripă.
   Este adevărat că mortalitatea post vaccin (din alte cauze decât CoVid19) este mai mare decât 1 la mie?
   • +5 (13 voturi)    
    peste 1 la mie (Duminică, 27 decembrie 2020, 14:27)

    Vecin [utilizator] i-a raspuns lui elder

    De unde vine estimarea? Ai vreun link la teoria asta, sau macar poti sa indici cine a lansat-o? „Programarea sistemului imunitar” se face si la un vaccin clasic, cand obisnuiesti organismul sa recunoasca si sa lupte cu un anumit agent patogen. Asta nu inseamna ca dupa ce il obisnuiesti, nu mai poate recunoaste si alti agenti patogeni.
   • 0 (4 voturi)    
    !!! (Duminică, 27 decembrie 2020, 19:46)

    Paul_ [utilizator] i-a raspuns lui elder

    Daca ai dubii nu iti fa vaccinul. Simplu!
  • +1 (25 voturi)    
   Nu te ajuta "Doamne", ci medicina (Duminică, 27 decembrie 2020, 12:47)

   Ioan.Toma [utilizator] i-a raspuns lui fdaniel

   Daca vaccinul va pune capat pandemiei, cei carora le voi fi recunoscator se numesc Uğur Şahin si Özlem Türeci, fondatorii BioNTech. Numai citindu-le numele iti dai seama ca n-au nici o treaba cu zeitatea invocata de tine.
   • +3 (13 voturi)    
    Au treaba (Duminică, 27 decembrie 2020, 15:06)

    VOX. [utilizator] i-a raspuns lui Ioan.Toma

    Indiferent cat de destepti sunt unii, tot de la "zeitate" au primit priceperea.
   • +5 (9 voturi)    
    ce zici, praleo? (Duminică, 27 decembrie 2020, 15:10)

    srpc [utilizator] i-a raspuns lui Ioan.Toma

    Ugur Sahin și soția sa, Ozlem Tureci, sunt oamenii care au proiectat primul vaccin coronavirus din lume. Compania lui Sahin BioNTech a colaborat cu Pfizer pentru a produce vaccinul care a fost deja aprobat în multe țări.

    „Virusul va rămâne cu noi în următorii 10 ani”, a spus el, adăugând că „Trebuie să ne obișnuim cu faptul că vor msi exista multe focare”.

    Chestionat de jurnalişti când crede că lumea ar putea să revină la normal, Sahin a răspuns: „Avem nevoie de o nouă definiție a„ normalului ”.

    „Iarna aceasta, vaccinurile nu vor avea impact asupra numărului de infecții”, a spus el, „Dar e nevoie de ele pentru ca iarna viitoare să putem intra în noul normal”
   • +1 (3 voturi)    
    de ce-i omiți pe ceilalți? (Duminică, 27 decembrie 2020, 19:05)

    mflorian [utilizator] i-a raspuns lui Ioan.Toma

    Cofondatori au fost și Cristoph Huber, Andreas Strüngmann, Thomas Strüngmann, Michael Motschmann și Helmut Jeggle. Adevărul trunchiat este tot o minciună!
   • +1 (5 voturi)    
    si ??? (Duminică, 27 decembrie 2020, 19:52)

    Paul_ [utilizator] i-a raspuns lui Ioan.Toma

    Sunt copiii unor imigranti turci. Bravo lor! De ce nu au inventat niste turci care traiesc in Turcia vaccinul?

    Asa si Musk este sud-african, Steve Jobs are origini siriene, cei de la Google au origini rusesti si evresti, Mark Zuckerberg este eveu etc. Singurul premiat Nobel de origini romanesti a primit premiul dupa ce a ajuns in USA.

    Asta spune multe despre superioritatea culturii vest-europene.
  • -1 (11 voturi)    
   Esti cu religia? Te-ai dus la moaste? (Duminică, 27 decembrie 2020, 13:28)

   Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui fdaniel

   Cum poti sa spui asta? Esti de la AUR cu moaste si cu Catedrala Prostirii Neamului?
 • -9 (27 voturi)    
  Vaccinarea on hold din prima zi? (Duminică, 27 decembrie 2020, 9:17)

  muvis [utilizator]

  E adevărat că vor rămâne la finalul zilei 4000 de doze nefolosite? De ce? Ar trebui comunicat mai clar de la noul MS
  • +5 (11 voturi)    
   Eu vreau sa fiu primul vaccinat! (Duminică, 27 decembrie 2020, 13:29)

   Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui muvis

   Cand incepe vaccinarea pentru toata lumea? Vreau sa fiu primul la rand, sa dau un semnal ca totul este bine si ca toti TREBUIE sa ne vaccinam! Asa cum am stat in case 2 luni, asa cum am purtat masca si am pastrat distantarea sociala alte 6 luni, asa cum am fost la VOT acum mai avem doar o singura lupta si invingem pandemia!
 • -14 (36 voturi)    
  Pfizer incaseaza 666 mil. $ din UE în 10 saptamani (Duminică, 27 decembrie 2020, 9:26)

  Argon [utilizator]

  O doza de Pfizer anti Covid-19 costa aproximativ 20 dolari. Cum în România, la un număr de 19.41 mil. locuitori, vor veni estimativ 145000 doze pe saptamana, atunci in UE (446 mil. oameni) ajung estimativ 145000 doze*446 mil. loc. / 19.41 mil. loc = 3.33 mil doze, pe care se platesc 66.6 mil. dolari, ceea ce înseamnă ca în 10 saptamani (două luni si jumatate) Pfizer va incasa 666 mil dolari doar de la vasalul UE al SUA. Frumoasa afacere pentru un vaccin doar pretins de producător ca fiind eficient!

  Vezi:
  https://observer.com/2020/11/covid19-vaccine-price-pfizer-moderna-astrazeneca-oxford/
  • +2 (16 voturi)    
   UE si SUA au cumparat 3 miliade de vaccinuri (Duminică, 27 decembrie 2020, 12:19)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Argon

   asta pana acum
  • -1 (19 voturi)    
   Ia de aici E pentru voi (Duminică, 27 decembrie 2020, 13:03)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Argon

   https://checkmedia.ro/subminarea-campaniei-de-vaccinare-prin-propaganda-convenabila-rusiei/
  • +2 (24 voturi)    
   Factura trebuie trimisa Chinei (Duminică, 27 decembrie 2020, 13:03)

   DrNRazvan [utilizator] i-a raspuns lui Argon

   China, un stat comunist ca si Romania:1Md de chinezi, 1 singur copil, adica 500 de milioane de copii. Problema: cum sa faca cei 500 milioane de copii sa plateasca pensiile (speciale sau nu) celor 1 miliard de parinti? Raspuns: Covid-19, seamana cu o pneumonie, dar e un pic mai mortal. Deci, trimiteti factura chinezilor.
   • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 27 decembrie 2020, 22:12)

    [anonim] i-a raspuns lui DrNRazvan

  • +1 (7 voturi)    
   ??? si care este problema ?? (Duminică, 27 decembrie 2020, 19:55)

   Paul_ [utilizator] i-a raspuns lui Argon

   666 mil. $ este putin pe langa pierderile economice cauzate de epidemie.

   USA au avut un prim pachet de ajutoare de 2 trilioane de $ si acum mai pregatesc unul de 900 de miliarde.
 • -6 (18 voturi)    
  27.12.1989 - 27.12.2020 #Speranta (Duminică, 27 decembrie 2020, 9:26)

  un domn [utilizator]

  Acesta Trebuie Sa fie Status ul Romaniei

  Link ul urmator este de pe siteul Europei Libere ( sectiunea pod-cast)

  https://romania.europalibera.org/live/audio/236

  Reactia presei internationale dupa Eliberarea Romaniei
 • -14 (40 voturi)    
  bai nene (Duminică, 27 decembrie 2020, 9:30)

  cucuveauamov [utilizator]

  parca a pasit omul pe Marte ... Daca e atat de bine sa te vaccinezi, de ce au ramas 4000 de doze nedorite de nimeni?
  • +10 (28 voturi)    
   "doze nedorite de nimeni"... (Duminică, 27 decembrie 2020, 11:40)

   festina [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   mai asteapta putin... Se va inventa si vaccinul contra prostiei:).

   Ai citit ca in SUA a iesit scandal ca doctorrii isi dau la "gioae" unii altora sa se puna in fata pe lista de vaccinare?

   Ramaii tu in Dark Age si nu te vaccina. Traiasca ciubotica cucului, catina si incantatiile!
 • +2 (30 voturi)    
  Comunicare despre vaccinare (Duminică, 27 decembrie 2020, 9:33)

  galeo [utilizator]

  Lasati-l doar pe Valeriu Gheorghiță să comunice despre vaccinare, e un om care oferă credibilitate.Politicienii nu trebuie șase afișeze pe lângă acest medic militar, deoarece romanii nu au încredere în politicieni, aceștia doresc doar capital de imagine cu orice preț.
  • +1 (21 voturi)    
   zise psdistul din tine... (Duminică, 27 decembrie 2020, 12:55)

   Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   dar Veorica si Ciolacu' ce sa faca ?
   • +1 (9 voturi)    
    Florin Catu că și Orban (Duminică, 27 decembrie 2020, 15:29)

    galeo [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

    Nu ar fi in stare să câștige nici fotoliul de primar de la sat pe cont propriu. Credibilitatea lor e 0
 • -10 (26 voturi)    
  Am urmarit inceputul vaccinarii ! (Duminică, 27 decembrie 2020, 9:38)

  Cugetator [utilizator]

  Am urmarit in direct inceputul vaccinarii despre care scrieti in acest articol . Din unele relatari ale presei si ale audio-vizualului , se desprinde ideea ca in Romania nu exista un mare entuziasm pentru aceasta vaccinare. Desigur ca dupa cresterea importanta a numarului de infectari , am observat ca oamenii s-au speriat la mod pozitiv si au inceput sa poarte si inca corect, masca , iar numarul de indivizi coronasceptici a scazut masiv. In ultimele zile a scazut numarul de infectari si de aceea numarul celor dispusi sa se vaccineze s-a redus. Exista astfel riscul ca vaccinul sa nu-si probeze eficienta prezumata, pentru care exista teoria necesitatii a circa 70% de subiecti vaccinati !
  • 0 (22 voturi)    
   70% - 80% - 90% - 100% (Duminică, 27 decembrie 2020, 11:35)

   traianw [utilizator] i-a raspuns lui Cugetator

   Dr. Fauci a recunoscut intr-un interviu ca necesarul de vaccinati este de 80% si peste, daca se doreste imunizarea de turma. Intrebat de ce a spus la inceput ca sunt suficiente 60% din persoane, Fauci a raspuns ca daca spunea atunci, la inceput, ca e nevoie de peste 80% de vaccinari, nimeni nu se mai vaccina.

   Ma astept ca dr. Fauci sa iasa dupa 20 ianuarie si sa recomande vaccinarea 100% a populatiei.

   De ce 20 ianuarie? Atunci se inscauneaza Biden in Casa Alba.
  • -2 (14 voturi)    
   Propaganda cu mortii de covid era pt VACCIN (Duminică, 27 decembrie 2020, 13:18)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Cugetator

   asta a fost scopul recordurilor zilnice de morti si internasti la ATI: panicarea populatiei si inducerea in psihicul oamenilor a ideii ca vaccinul e NECESAR

   pt ca atunci cand vaccinul vine sa fie cati ma\i multi speriati de moarte ca sa se vaccineze voluntar (si sanu fie nevoie de obligarea prin lege)
   • +1 (5 voturi)    
    :) (Duminică, 27 decembrie 2020, 19:57)

    Paul_ [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    Daca asta crezi, nu te vaccina. Este simplu!
    • -1 (1 vot)    
     nu e vorba de crezut (Luni, 28 decembrie 2020, 11:33)

     Vasile-Vasile [utilizator] i-a raspuns lui Paul_

     Nu e vorba de crezut, chiar asta te indeamna sa crezi!
     exact cum a spus omul mai sus, bagi panica la maxim, sperii cat mai multa lume, morti, ati etc etc, apoi cand apare vaccinul parca apare Mesia!
 • +9 (21 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 27 decembrie 2020, 9:43)

  [anonim]

  • +6 (8 voturi)    
   Nu se recomandă vaccinarea în termen de (Duminică, 27 decembrie 2020, 13:30)

   elder [utilizator] i-a raspuns lui

   trei luni de la contractarea virusului. Anticorpii de la infectarea împreună cu anticorpii generați de virus pot duce împreună la evoluții imprevizibile. În Franța autoritățile sanitare au făcut publică această recomandare.
   Cercetătorii australieni au arătat că imunitatea naturală (prin infectare) durează cel puțin 8 luni.
   La vaccinul Moderna anticorpii au fost prezenți maxim trei luni de la infectare. (Date normale în termen de maxim trei luni celulele T „recunosc” și„ memorează” anticorpii prezenți și ca atare nu mai este nevoie de generarea de anticorpi). Nu sunt date despre transmiterea informațiilor către celulele T de către vaccinul mARN Moderna. La vaccinul Pfizer nu sunt date privind evoluția anticorpilor generați.
   • +2 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 27 decembrie 2020, 15:49)

    [anonim] i-a raspuns lui elder

 • +11 (35 voturi)    
  Iar teatru (Duminică, 27 decembrie 2020, 10:44)

  simonn [utilizator]

  Foarte fain doar ca grupa cu cel mai mare risc sunt batranii nu medicii sa managerii de spitale. Cati manageri de spitale au murit in ultimul an si cati batrani?

  Germania a inceput cu batranii. Prima persoana o femeie de 101 ani. Si primele vaccinuri se fac persoanelor peste 80 ani.

  https://www.morgenpost.de/berlin/article231187296/Corona-Coronavirus-Berlin-Infizierte-aktuell-Zahlen-Bezirke-Impfungen-Newsblog-News.html
  • -1 (11 voturi)    
   și UK început cu bătrînii (Duminică, 27 decembrie 2020, 13:14)

   di livio [utilizator] i-a raspuns lui simonn

   la noi domnișoară de 26 de ani, o fi în grupa de risc...la noi bătrînii de 80 de ani de la țară sînt lăsați la voia întîmplării...om de 80 de ani depistat covrig, după 14 zile declarat vindecat fără retestare și omu abia respiră...nime nu mai vrea să-i facă retestare...suni la DSP, dsp te trimite la privați...după ce-ai plătit zeci de ani asigurări tră să plătești și privații
  • +3 (7 voturi)    
   Si in Anglia (Duminică, 27 decembrie 2020, 14:20)

   Vecin [utilizator] i-a raspuns lui simonn

   la fel: primii sunt batranii din aziluri si ingrijitorii lor, apoi personalul medical din prima linie (contact direct Covid), batranii peste 80 de ani, apoi 75 de ani etc. Nicidecum managerii de spitale, personal TESA, politicieni, securisti, militari, categoriile cu pensii speciale.

   https://www.health.org.uk/publications/long-reads/the-covid-19-vaccine-who-gets-it-first
 • -11 (19 voturi)    
  am o propunere (Duminică, 27 decembrie 2020, 11:06)

  ..13 [utilizator]

  Exista inca o rezistenta la inaintare - nu se poate nega faptul - dar cred ca in acelasi timp este extrem de utila vaccinarea cu maxima viteza

  De aceea propun urmatoarea schema:
  - fiecare persoana care isi doreste sa se vaccineze sa poata sa se inscrie pe un site - un site securizat - in care inscrie numele, prenumele , nr. telefon/email, varsta, medicul de familie si daca are o prioritate in vaccinare
  - informatia livrata se verifica si ulterior se valideaza in sistem
  - primeste un numar de inregistrare si o perioada si un loc estimate initial pentru vaccinare
  - lista sa fie actualiza automat in functie de numarul de persoane interesate de vaccinare/vaccinate si vaccinurile disponibile
  - fiecare persoana sa poata verifica periodic datele din Baza de date prin accesarea acesteia
  - cu 1 saptamana inainte de vaccinare esti anuntat automat prin sms sau email despre locul, data si ora vaccinarii cu posibilitatea confirmarii si oferirii a unei singure reprogramari ulterioare
  - dupa doua oferte trimise de vaccinare si neconfirmate sa fii scos din sistem si obligat sa te reinscrii daca chiar doresti sa te vaccinezi

  In felul acesta se asigura o fluenta in functie de prioritatile stabilite de guvern, vaccinurile disponibile si interesul real manifestat de populatie

  Lista electronica se va misca mult mai rapid si va fi flexibila pentru ca guvernul nu poate controla interesle manifestate de fiecare dintre noi si este ca orice guvern, unul birocrat putin flexibil

  Nu pot sa stau sa astept sa imi vina randul pentru ca sunt medici care nu cred in vaccinare sau adulti care cred nu stiu ce ..

  fluenta si cresterea zilnica a numarului de persoane vaccinate ar trebui sa fie prioritatea adevarata a guvernului si nu criteriile relativ inguste alocate unei populatii careia ii este frica si sa treaca strada

  Singur punct sensibil il vad in dificultatea de a face validarea in baza de date electronica - pct 2
 • -1 (41 voturi)    
  Vaccinul asta are multe enigme. Nu stim nimic (Duminică, 27 decembrie 2020, 11:06)

  Gryphus [utilizator]

  nu se stie care e durata de actiune a vaccinului, tine 1 luna sau 2 ani?

  nu se stie ce reactii adverse poate cauza in timp

  nu se stie daca e eficient contra altor tulpini
  • +5 (23 voturi)    
   mi-era dor de ineptiile tale... (Duminică, 27 decembrie 2020, 11:44)

   festina [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Bine ai revenit printre noi :)
   • +2 (10 voturi)    
    Ineptii spui tu, eu iti arat dovezi de la sursa (Duminică, 27 decembrie 2020, 13:26)

    Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui festina

    1. am spus asa:
    nu se stie care e durata de actiune a vaccinului, tine 1 luna sau 2 ani?


    Raspuns dat IERI de 'Şeful Comitetului Naţional de conducere a campaniei de vaccinare': " “Legat de durata nivelului de protecţie al răspunsului imun post vaccinare, nu este în momentul de faţă un răspuns ferm din punct de vedere medical şi ştiinţific"
   • -1 (1 vot)    
    are dreptate (Luni, 28 decembrie 2020, 11:37)

    Vasile-Vasile [utilizator] i-a raspuns lui festina

    asta e o mare sincopa, ai deja vaccinul, dar inca nu poti spune sigur cat dureaza efectul lui ???
    pare amatorism .....
    • 0 (0 voturi)    
     Domnule draga... (Luni, 28 decembrie 2020, 12:12)

     festina [utilizator] i-a raspuns lui Vasile-Vasile

     Pai cum poti sti cat dureaza efectu'?

     Faza 3 de testare a vaccinului (aia in care au fost vaccinati 30.000 oameni) s-a incheiat in octombrie. Deci se stie in acest moment ca efectul dureaza cel putin 3 luni. In martie (deci dupa 5 luni de la teste) vor putea determina daca efectul dureaza 5 luni. Si asa mai departe...

     Nu ghiceste nimeni in stele, e un vaccin nou si durata efectului va fi determinata in timp real.
     Daca ar fi spus de la-nceput ca efectul dureaza, sa zicem, 2 ani sau forever, le sarea lumea in cap- pe buna dreptate- ca de unde stiu asta, ca nu e dovedit clinic.
     Ganditi-va logic si dupa aia puneti-va intrebari...

     Eu personal ma vaccinez chiar si daca va trebui sa fac rapel in fiecare an (ca la vaccinul anti-gripal), ca vreau sa-mi reiau viata normala.

     Sanatate si efect cat mai lung :)
     • 0 (0 voturi)    
      Viata normala (Luni, 28 decembrie 2020, 13:30)

      Vasile-Vasile [utilizator] i-a raspuns lui festina

      Viata normala ne-o putem relua oricand, cu sau fara vaccin.
      ceea ce a stricat acest echilibru a fost reactia exagerata a guvernelor lumii in fata unei raceli mai puternice. asta e tot, sunt interese.
      • +1 (1 vot)    
       mie mi-au murit in Decembrie (Luni, 28 decembrie 2020, 13:50)

       festina [utilizator] i-a raspuns lui Vasile-Vasile

       2 cunostinte de aceasta "raceala" mai puternica si un bun prieten e acu' la ATI.
       Toti sub 50 ani si fara "co-morbiditati" majore.

       Nu va doresc s-o experimentati (daca ati trecut prin boala cu bine, felicitari) dar va rog lasati-ma cu "doar raceala", observ in jurul meu ce "usoara" e...

       Va urez sanatate si va rog paziti-i pe ceilalti (daca nu pe Dvs)!
       • 0 (2 voturi)    
        imi pare rau (Luni, 28 decembrie 2020, 14:05)

        Vasile-Vasile [utilizator] i-a raspuns lui festina

        credeti ca nu mureau pana la urma sau in viitorul apropiat?? sunt multi care nici nu stiu ce boli au sau daca au nu se trateaza. doar anul asta a mai dat frica in ei sau doar isi fac griji ....
        asta cu pandemia a spalat creierele multora! va feriti unii de altii, toata ziua va dati cu dezinfectant pe maini etc ... jalnic ceea ce se intampla.
        ii pazesc si pe ceilalti, nu am mai vazut pana acum asemenea fals altruism din partea oamenilor, poate nu isi dadeau seama de pericolele din jur!
        nu cumva sa nu mai iesim din casa ca poate ne calca masina?
  • +2 (20 voturi)    
   Cam multe intrebari (Duminică, 27 decembrie 2020, 12:10)

   Victtor [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Cine ti-a dat voie sa iti pui atatea intrebari ?
  • -2 (8 voturi)    
   Asa. Si ? (Duminică, 27 decembrie 2020, 13:13)

   FlorinG [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Ne spui ca exista o sansa sa scapam de covid. Fara vaccin e mai greu sau imposibil. Cu vaccin s-ar putea sa mearga mai repede. In timp nu se stie ce reactii adverse da solutia impotriva tantarilor, cu care se stropeste din avion.
 • -4 (34 voturi)    
  Lol (Duminică, 27 decembrie 2020, 11:12)

  HP [utilizator]

  “ Asistenta medicală are 26 de ani”

  Niciodată nu a părut mai potrivită expresia “a strica orzul pe gâște”.
  • +1 (19 voturi)    
   Exact (Duminică, 27 decembrie 2020, 12:11)

   mitg [utilizator] i-a raspuns lui HP

   Bine ca peste tot s-a inceput cu cei mai batrani si firavi, iar la noi prima a fost o doamna tanara si aparent foarte sanatoasa. Acum poate doamne fereste are vreo comorbiditate si nu stim noi, caz in care se schimba situatia.
   • +3 (11 voturi)    
    Ce usor e sa fii rauacios (Duminică, 27 decembrie 2020, 13:15)

    FlorinG [utilizator] i-a raspuns lui mitg

    Doamna respectiva e asistenta, lucreaza intr-un spital unde vin cei cu covid. Mai e nevoie de explicatii detaliate sau ai inteles deja ?
    • 0 (4 voturi)    
     Da (Duminică, 27 decembrie 2020, 21:10)

     mitg [utilizator] i-a raspuns lui FlorinG

     Si totusi are 26, o categorie de varsta care practic este in totalitate ferita de consecintele acestei boli. Ce explicatii de detaliat mai sunt?
     • -1 (3 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Duminică, 27 decembrie 2020, 22:23)

      [anonim] i-a raspuns lui mitg

      • +1 (3 voturi)    
       ce sa spun (Luni, 28 decembrie 2020, 11:40)

       Vasile-Vasile [utilizator] i-a raspuns lui

       mai lasa-ne cu prima linie, multi sunt acolo doar pt a incasa bani, ore suplimentare, prime .... asa e peste tot.
       dar chestia cu vaccinarea duduiei de 26 de ani e bataie de joc, adica ce suferinda e aia si ce oropsita de munca o fi, nu?
  • +8 (10 voturi)    
   In sensul ca (Duminică, 27 decembrie 2020, 12:40)

   Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui HP

   o persoana tanara reactioneaza altfel decat una trectua de 50 ani:Faptul ca tanara de 26ani este bine nu creste increderea in vaccin a celor trecuti de 50 ani,care mai au si comorbiditati.(tensiune,diabet,insuficienta cardiaca).Sa ne ajute bunul Dumnezeu sa trecem si peste asta.Presa trebuie sa ajute,populatia Romaniei, cu informatii corecte.Acum chiar are o misiune importanta,cea mai importanta dupa Revolutie.
   • -5 (9 voturi)    
    care presă? (Duminică, 27 decembrie 2020, 13:18)

    di livio [utilizator] i-a raspuns lui Zache58

    aia care a primit 140 mil euroi de la lucovid?
 • -3 (19 voturi)    
  Romania lucrului bine facut (Duminică, 27 decembrie 2020, 11:35)

  mihaipricop [utilizator]

  germanii vaccineaza persoanele cu riscul cel mai mare - batrani de peste 80 de ani, Romania vaccineaza o tanara de 26 de ani care daca s-ar fi infectat in cel mai rau caz ar fi avut febra 1-2 zile dupa care s-ar fi vindecat.
  • 0 (0 voturi)    
   Prioritate (Luni, 28 decembrie 2020, 9:24)

   D.M.A.Gogu [utilizator] i-a raspuns lui mihaipricop

   E adevarat, Germania vaccineaza persoanele cu risc maxim, insa in aceasta categorie intra pe langa varstnicii peste 80 de ani si personalul medical din unitatile care trateaza bonavi Covid, ori rsonalul din caminele de batrani. Acestia din urma au prioritate chiar si inaintea celor avand intre 70 si 80 de ani. Prin urmare, si conform criteriilor din Germania asisenta medicala ar fi fost intre primele persoane vaccinate.

   Cauta pe pagina institutului Robert Koch daca nu ma crezi. Ca persoana care a fost filmata in timpul vaccinarii e una peste 100 de ani ori o asistenta de 26 de ani e mai putin relevant, important e ca vaccinarea sa se desfasoare eficient. Conteaza si riscul de contactare a virusului si cel al infectarii altor persoane (in caul asistentei ambele sunt mult mai mari decat in cazul unui batran).
 • -8 (20 voturi)    
  Batran de 82 ani asasinat in ATI (Duminică, 27 decembrie 2020, 11:41)

  traianw [utilizator]

  https://www.thegatewaypundit.com/2020/12/82-year-old-covid-patient-beat-death-oxygen-tank-37-year-old-roommate-praying/

  Mosul de 82 de ani incepuse sa se roage la Dumnezeu, dar colegul sau de ATI, 37 ani, s-a enervat si l-a batut cu o butelie de oxigen. Batranul a murit a doua zi, in ciuda efortului medicilor de a-l salva. Politia efectueaza cercetari. Fara indoiala, CDC va raporta acest deces ca fiind unul din cauza COVID. S-a petrecut in comitatul Los Angeles, localitatea Antelope Valley, pe 17 decembrie.
  • +2 (8 voturi)    
   Dovezi ? (Duminică, 27 decembrie 2020, 13:16)

   FlorinG [utilizator] i-a raspuns lui traianw

   Ce dovada ai ca decesul va fi declarat din cauza covid ? Fara dovezi ai insirat doar vorbe goale. De ce insiri vorbe goale la ora asta ?
 • -6 (14 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 27 decembrie 2020, 11:58)

  [anonim]

  • +3 (5 voturi)    
   Sigur există o explicație (Duminică, 27 decembrie 2020, 14:05)

   muvis [utilizator] i-a raspuns lui

   Nu pricep de ce întârzie ministerul sau comitetul responsabil de vaccinare cu explicația. De mâine vor veni alte vaccinuri, în ce ritm vom putea fi vaccinați?
 • 0 (4 voturi)    
  majoritatea voluntarilor vaccinati sunt femei, de (Duminică, 27 decembrie 2020, 13:26)

  hopsinoi [utilizator]

  ce? Exista vreo exolicatie?

  Politicenii nu se inchesiue, puteau sa dea o lege gen "pensii speciale" ca sa fie primi, dar acum nu.
 • +3 (15 voturi)    
  Pana la vaccinare... (Duminică, 27 decembrie 2020, 15:02)

  Mihail. [utilizator]

  ...in sectorul 2 nu avem caldura, nici apa calda. De ceva vreme.
  Suntem, oare, pedepsiti pentru ca inca sarbatorim Craciunul?
  • -3 (13 voturi)    
   nu cred (Duminică, 27 decembrie 2020, 16:02)

   cucuveauamov [utilizator] i-a raspuns lui Mihail.

   sigur vi se pare. Acum e Nicusor la Primarie, este imposibil sa nu aveti caldura&apa calda. Haideti mai bine la un vaccin, va trece frigul si va apuca caldurile.
   • 0 (8 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Duminică, 27 decembrie 2020, 18:41)

    [anonim] i-a raspuns lui cucuveauamov

    • 0 (6 voturi)    
     Vă promitem apă caldă (Duminică, 27 decembrie 2020, 19:57)

     Shaolin [utilizator] i-a raspuns lui

     "Nici nouă nu ne vine să credem că e nevoie să promitem așa ceva."

     Cu acest slogan și cu altele similare a ajuns Nicu la primărie.
  • +1 (7 voturi)    
   N-aveti voie (Duminică, 27 decembrie 2020, 18:47)

   Irina25 [utilizator] i-a raspuns lui Mihail.

   Nici macar sa va mai plangeti. Astia "neo" sunt necrutatori.
 • 0 (12 voturi)    
  trebuie s credem, (Duminică, 27 decembrie 2020, 15:10)

  nick1587873340950 [utilizator]

  fara a cerceta ? In ce tara traim ?
  Daca domnisoara s-a vaccinat, e treaba ei, nu a noastra.
 • -1 (1 vot)    
  Privilegiata .... auzi la ea (Luni, 28 decembrie 2020, 13:33)

  Vasile-Vasile [utilizator]

  Privilegiata .... auzi la ea, parca i-a pus Dumnezeu mana in cap.
  ori nu stie ce vorbeste, ori se preface ....


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by