​INTERVIU Mărturiile a 5 medici din 5 spitale din linia întâi care s-au vaccinat azi: E cel mai frumos cadou de Crăciun

de Alina Neagu     HotNews.ro
Duminică, 27 decembrie 2020, 15:22 Actualitate | Sanatate


Dr. Ana Maria Veja
Foto: AGERPRES
"E cel mai frumos cadou de Crăciun!" Așa își începe povestea despre vaccinare Ana Maria Veja, primul medic de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din București care s-a vaccinat împotriva COVID-19 în această dimineață, în prima zi a campaniei. Cu glasul tremurând vizibil de bucurie, Ana Maria Veja a mărturisit, pentru HotNews.ro, că "a fost un pic de <bătaie> pe vaccin printre colegi, abia așteptam cu toții." Acum, Ana Maria Veja își dorește ca numărul românilor care se vor vaccina să fie cât mai mare, pentru a putea opri pandemia și a ne întoarce la o viață normală. La același lucru visează cu ochii deschiși majoritatea colegilor ei din spitalele din linia întâi. HotNews.ro a stat de vorbă cu 5 medici din 5 spitale din prima linie - Institutul Matei Balș și Spitalul Victor Babeș din București, Spitalul Victor Babeș din Timișoara, Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov și Spitalul de Boli Infecțioase din Iași - care s-au vaccinat la primele ore ale zilei de astăzi.

Cătălin Apostolescu, Institutul Matei Balș: "Există o speranță că vom reuși să oprim pandemia"


Cătălin Apostolescu este medic primar boli infecţioase şi purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balş, spitalul unde a fost vaccinat, astăzi, primul cadru medical din România - asistenta medicală Mihaela Anghel.

În total, la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș se vor vaccina 600 de cadre medicale, dintre care 145 astăzi, în prima zi a campaniei.

Medicul Cătălin Apostolescu a fost printre primii dintre colegii săi care s-au vaccinat. Cătălin Apostolescu a povestit, pentru HotNews.ro, că s-a vaccinat în această dimineață, cu puțin timp înainte de a discuta cu reporterul HotNews.ro.

Dr. Cătălin Apostolescu

Ce se va schimba în viața medicilor după administrarea vaccinului? Medicul Cătălin Apostolescu spune că "dintr-un anumit punct de vedere nu va exista nicio schimbare, pentru că persoanele vaccinate trebuie să continue să respecte regulile de protecție și să intre doar echipați la pacienți".

În schimb, marea speranță este că odată vaccinați, vom reuși să oprim pandemia: "Deocamdată este doar un început. Pe de altă parte, este o speranță că în măsura în care vom reuși să vaccinăm un număr cât mai mare din populație, vom reuși să oprim și pandemia."

Ana Maria Veja, primul medic de la Spitalul Victor Babeș din București care s-a vaccinat: "Oamenii ar trebui să ne asculte pe noi, nu pe cei care urlă pe Facebook"


Ana Maria Veja este primul medic de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din București care s-a vaccinat în această dimineață, în prima zi a campaniei. Ana Maria Veja este de gardă în spital chiar astăzi, în ziua în care a făcut vaccinul.

Cu glasul tremurând de bucurie, Ana Maria Veja a mărturisit, pentru HotNews.ro, că "E cel mai frumos cadou de Crăciun, abia așteptam momentul acesta. De abia așteptam să mă vaccinez ca să mi se ia o piatră de pe inimă, parcă. Nu doar pentru mine, sper să se vaccineze cât mai mulți oameni ca să terminăm cât mai repede cu această perioadă absolut groaznică. Cred că a fost un pic de <bătaie> pe vaccin printre colegi, abia așteptam cu toții."

Începând de astăzi, în următoarele 5 zile, toți colegii medicului Ana Maria Veja de la Spitalul Victor Babeș ar urma să fie vaccinați.

Dr. Ana Maria Veja

După ce etapa vaccinării personalului medical va trece, Ana Maria Veja speră ca un număr cât mai mare de români să se vaccineze, pentru a putea reveni la normalitate: "Eu sper să se vaccineze toată lumea. Noi, cei din prima linie, ne-am vaccinat pentru că noi vedem exact efectele acestui virus, vedem ce poate să facă dintr-un om sănătos acest virus, unde se poate ajunge. Eu sper ca oamenii să ne ia pe noi exemplu - noi ne-am vaccinat, acum sper să se vaccineze toată lumea, ca să nu mai fim în această situație. Este greu, obositor și dureros pentru noi, pentru pacienții noștri, pentru familiile lor, și mi-aș dori ca lumea să înțeleagă că avem o oportunitate extraordinară să oprim această pandemie și să nu mai suferim. Să ne întoarcem în sfîrșit la normalitate."

Mesajul medicului Ana Maria Veja pentru români este să țină cont de sfaturile cadrelor medicale, nu ale celor care "urlă pe Facebook": "Ne-am vaccinat și noi, nu există pic de frică, nu este nimeni speriat de acest vaccin. Iar dacă au întrebări, frici, de aceea suntem și noi aici. Suntem aici pentru întrebări, pentru răspunsuri, nu doar să ne dăm exemplu că suntem primii vaccinați. N-am făcut-o în necunoștință de cauză. Oamenii ar trebui să ne asculte pe noi, de aceea suntem aici, nu pe cei care urlă pe Facebook."

Andreea Moldovan, Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov: "Am visat la acest moment din martie, de când a început pandemia"


Andreea Moldovan este medic primar de boli infecțioase, medic specialist epidemiolog și directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, spital COVID. A fost primul cadru medical din spitalul său care s-a vaccinat astăzi, la prima oră, și mărturisește, pentru HotNews.ro, că "Este un pas înainte la care eu, cel puțin, am visat încă din martie, de când a început pandemia, și mă bucur că astăzi am avut ocazia să fiu și eu vaccinată, alături de colegi."

Medicul Andreea Moldovan are 100% încredere în vaccin și vrea să le transmită asta și românilor: "Practic, văzând ce înseamnă infecția COVID - unii dintre pacienții pe care i-am tratat au evoluat favorabil și s-au externat cu bine, dar unii au dezvoltat forme severe, nu au reușit să supraviețuiască sau au dezvoltat complicații după boală - suntem conștienți că trebuie făcut tot ce se poate pentru a preveni îmbolnăvirea. Ori vaccinarea este unul dintre mijloacele de bază de prevenție a infecțiilor în general, iar acest vaccin cu ARN mesager, după părerea mea, este un mare plus de calitate și de siguranță comparativ cu celelalte vaccinuri disponibile până în prezent."

Dr. Andreea Moldovan

Ea subliniază că este foarte important să avem încredere în cadrele medicale, în această perioadă. Iar dacă ele își fac vaccinul, nu trebuie să avem niciun fel de emoții: "Cred că este foarte important să avem încredere în ceea ce cadrele medicale propun și fac, pentru că automat ele au un filtru de cunoștințe medicale care poate să evalueze dacă acest produs este sigur sau nu. Populația trebuie să se gândească că atunci când cadrele medicale, mai ales cele din prima linie, se vaccinează, acest lucru vine în urma unei analize extrem de atente a vaccinului, a calității lui și a riscului de administrare. Este un mesaj de încrerede pe care îl dăm vizavi de vaccinare. Este un mijloc prin care noi ne putem proteja pentru a nu ne mai îmbolnăvi și pentru a nu se mai pierde inutil atâtea vieți care pot fi salvate, dacă oamenii nu se mai îmbolnăvesc."

Actualul vaccin a trecut de teste extrem de stricte, este sigur și ne poate ajuta să ne întoarcem la viața de dinainte, după care tânjim cu toții: "Este bine să ascultăm vocile experților din lumea întreagă și din țara noastră. Un produs vaccinal este aprobat pentru utilizare abia după ce trece de niște teste extrem de stricte. Acest vaccin nu a eludat niciuna dintre etapele de testare a eficacității și a siguranței de administrare, doar că aceste etape s-au făcut mai repede din punct de vedere birocratic. Dar este un vaccin testat, urmărit, controlat, verificat, eficace în proporție de 94% și care ne poate ajuta în final să ajungem din nou la acea viață de dinainte, după care tânjim cu toții de atâta timp."

Cristian Oancea, Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara: "S-au vaccinat milioane de oameni în întreaga lume, fără reacții adverse severe"


Cristian Oancea este medic pneumolog și managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș din Timișoara. Cristian Oancea s-a vaccinat astăzi la prima oră - ora 10:00, când a început vaccinarea în spitalul pe care îl conduce.

În jur de 200 de cadre medicale de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara sunt vaccinate astăzi, urmând ca luni și marți să fie vaccinate restul până la 500. În 3 zile, întreg personalul medical al spitalului va fi vaccinat. În plus, Spitalul Victor Babeș din Timișoara a decis să vaccineze, în mod simbolic, și câte 10-15 colegi din spitalele suport din oraș.

Cristian Oancea le transmite românilor care încă au ezitări să își facă vaccinul următorul mesaj: "Gândiți-vă că până acum, în lume, s-au vaccinat milioane de oameni cu acest vaccin. Toți vrem să ne recăpătăm viața pe care o aveam în urmă cu un an, un an și ceva. Pentru acest lucru, ca să prevenim răspândirea bolii - și observați că mai nou circulă și tulpini noi, foarte agresive ca transmitere și e posibil să înceapă valul 3 - dacă vrem să oprim toată această nebunie, vaccinarea este singurul instrument cu care putem să prevenim și să ne recăpătăm viața."

Dr. Cristian Oancea

Medicul timișorean amintește că vaccinul ne poate ajuta să revenim la normalitatea pe care ne-o dorim cu toții: "Ne dorim normalitate pentru noi, pentru familiile noastre, pentru copiii noștri, ne dorim ca ei să se ducă la școală fizic, ne dorim să mergem în concedii, ne dorim să vedem chipurile celor dragi fără mască, ne dorim să ne vedem cu familiile și cu prietenii noștri și să ne simțim liniștiți și în siguranță, că toți suntem în siguranță. Ne dorim normalitate și siguranță pentru noi, familiile noastre și pacienții noștri, iar acest lucru îl putem obține doar prin vaccinare."

"Înțeleg și că sunt anumite temeri referitoare la vaccinare, dar trebuie să înțelegem faptul că tehnologia a evoluat uimitor în ultimii ani, trebuie să înțelegem că profilul de siguranță este crescut și inclusiv eu și colegii mei, deși avem multe comorbidități cronice, ne-am vaccinat în deplină siguranță și nu avem niciun fel de efecte adverse. Și gândiți-vă că în plan internațional, la câte milioane de oameni s-au vaccinat până acum, nu s-au înregistrat până acum reacții adverse severe. Iar asta spune multe despre profilul de siguranță al vaccinului", încheie medicul timișorean.

Florin Roșu, Spitalul de Boli Infecțioase din Iași: "Vaccinul, piatra de temelie în eradicarea pandemiei"


Medicul ATI Florin Roșu conduce secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași și este, de câteva săptămâni, managerul spitalului.

Florin Roșu s-a vaccinat în această dimineață. Spune că în total, dintre cele 280 de cadre medicale care lucrează în spitalul pe care îl conduce, 260 s-au vaccinat sau se vor vaccina zilele acestea.

Dr. Florin Roșu

Medicul Florin Roșu vede în vaccin "piatra de temelie în eradicarea pandemiei, sigur, dublat de măsurile de prevenție. Și sperăm ca în cel mai scurt timp să ne reluăm viața cu care am fost obișnuiți înainte."

El subliniază că nu există niciun fel de motive de îngrijorare în legătură cu siguranța vaccinului: "Medicina a evoluat foarte mult în ultimii ani și, așa cum am mai spus, populația lumii s-a mărit și datorită vaccinurilor. Iar metodele medicale, în momentul de față, sunt de un înalt nivel. Siguranța vaccinului, din punctul meu de vedere, este una maximală."

Mesajul medicului Florin Roșu pentru românii care urmează să se vaccineze: "Sigur că este dreptul fiecăruia de a hotărî dacă dorește sau nu să fie vaccinat, dar eu îi îndemn pe toți să se vaccineze, să se informeze, iar dacă nu se vaccinează pentru ei, să se vaccineze pentru persoanele de lângă ei, care pot fi încadrate în categoria de risc. Și atunci trebuie să îi protejeze."
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

19716 vizualizari

 • -16 (44 voturi)    
  Foarte fain!! Restul dozelor sa fie distruse,.. (Duminică, 27 decembrie 2020, 15:40)

  Vigilentanonstop [utilizator]

  in raport cu actul medical!!
  • -5 (29 voturi)    
   30% din medici NU se vaccineaza. ascultati-i (Duminică, 27 decembrie 2020, 21:32)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Vigilentanonstop

   ascultati-i pe medici...30% dintre ei NU vor vaccin COVID pt ca nu au incredere ca vaccinul asta e sigur pt sanatatea lor
   • +2 (4 voturi)    
    Asculta-i tu si lasa-i pe altii (Duminică, 27 decembrie 2020, 22:23)

    kokos [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    sa decida singuri!.Ai primit ordin pe unitate de la Moskva sa combati campania de vaccinare?
   • +3 (5 voturi)    
    Eu prefer sa-i ascult pe cei 70% (Duminică, 27 decembrie 2020, 22:24)

    kokos [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    care se vor vaccina!
    • +1 (1 vot)    
     asa (Luni, 28 decembrie 2020, 16:23)

     Vasile-Vasile [utilizator] i-a raspuns lui kokos

     pune-ti si un sac de canepa pe cap!
     si ala te face sa te simti in siguranta! ca si cu masca!
     dar isteria asta, ardoarea cu care se prezinta lucrurile pe tema vaccinarii da de gandit si banuit!
   • -2 (10 voturi)    
    La pomul lăudat sa nu te duci cu sacul! (Luni, 28 decembrie 2020, 0:51)

    Argon [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    Vaccinul acesta Pfizer este doar un pom lăudat pana la ridicol.
    • +1 (3 voturi)    
     :) (Luni, 28 decembrie 2020, 11:46)

     Paul_ [utilizator] i-a raspuns lui Argon

     Fiecare decide pentru el. Nu ai decat sa te vaccinezi cu ce vaccin vrei. Sau deloc. Nimeni nu forteaza pe nimeni.
   • +1 (1 vot)    
    Aia din cauza ca ... (Luni, 28 decembrie 2020, 13:08)

    Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    ... si medicii sunt oameni, si cum nici o categorie profesionala sau sociala din Romania sau de aiurea n-are monopol pe prostie, si printre medici, la fel ca printre toate celelalte categorii profesionale din Romania, exista o gramada de prosti, care reactioneaza cum a dedus un studiu al KGB, facut la vremea URSS: ajunge sa-i repeti unui individ zi de zi aceeasi stire negativa de mai multe ori zilnic, vreme de doua luni, ca dupa aia omul sa fie convins de stirea aia, si sa nu-si schimbe parerea nici daca-i prezinti date cat se poate de limpezi cum ca stirea e falsa.

    Constatarea asta e unul dintre pilonii razboiului propagandistic dus de rusi in momentul de fata. Nu musai sunt ei cei ce-au colportat informatiile cretine despre vaccinuri, da' au existat suficienti care-au facut-o. Cei care nu folosesc un sistem rational, stiintific, de analiza a informatiilor, si se informeaza strict informal, absorbind haotic informatie din varii surse, nepunand cap la cap varii bucati de informatie si necoreland validitatea informatiei cu valoarea surselor, au sanse extrem de mari sa cada in capcana dezinformarii.

    In urma cu 20-30 de ani inca era foarte dificil sa aplici personal asa un sistem de informare, pentru ca accesul la informatie era dificil. In momentul de fata insa, Internetul ofera acces extrem de facil la orice informatie relevanta. E imposibil sa pastrezi informatie de interes public departe de Internet - oricat te-ai chinui, cineva tot se nimereste s-o publice undeva, si odata publicata, tot ramane agatata undeva in vreo arhiva, si motoarele de cautare o gasesc, dac-o cauti. Efortul e in continuare non-trivial, adica tre' sa investesti ceva timp. Si, data fiind viteza cu care evolueaza tehnologia si stiinta, e necesar sa repeti validarea permanent pentru toate parerile ce ti le-ai format in trecut, periodic. Da' mi se pare idiot sa nu depui efortul asta pentru probleme care-ti afecteaza viata in mod direct - gen vaccin sau alegeri - doua exemple relevante, zic io.
 • -11 (61 voturi)    
  Lol (Duminică, 27 decembrie 2020, 15:47)

  HP [utilizator]

  Daca vi s-a parut ca masinaria mondiala a mediei progresiste si-a atins limitele in promovarea corectitudinii politice in 2020, n-ati vazut nimic.

  Hold my beer.
 • -8 (64 voturi)    
  ??? (Duminică, 27 decembrie 2020, 15:58)

  cucuveauamov [utilizator]

  cel mai frumos cadou de Craciun este un ...vaccin. Pe vremea lui Ceasca era un Cerc la Palatul copiilor ..."Prietenii adevarului stiintific" ... ar fi invdiosi azi.
  • -4 (34 voturi)    
   trista viata mai are daca un vaccin e cel mai bun (Duminică, 27 decembrie 2020, 21:34)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   trebuie sa ai o viata foarte trista sa consideri un vaccin covid cel mai bun cadou, saraca. mi-e mila de ea
   • +1 (1 vot)    
    foarte corect (Luni, 28 decembrie 2020, 15:54)

    Vasile-Vasile [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    foarte corect, asa este.
    ori a fost indoctrinata foarte mult ....
 • -10 (60 voturi)    
  Ce tare (Duminică, 27 decembrie 2020, 16:04)

  faracatuse [utilizator]

  Primele 5 titluri de astazi sunt despre ce bine e cu vaccin. HN, promiti ca daca e naspa si oamenilor le va mai creste o ureche, iti vei cere scuze?
  • +1 (5 voturi)    
   alo (Duminică, 27 decembrie 2020, 21:58)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui faracatuse

   Liderii occidentali ar trebui arestati si judecati pentru genocid Vor sa ne inrobeasca si sa ne distruga si pe noi dupa ce au distrus economia.
 • -10 (62 voturi)    
  i-auzi ce frumos (Duminică, 27 decembrie 2020, 16:06)

  andr1stE [utilizator]

  Miracolul craciunului. vaccinu faizer. straduiti-va mai mult..cersiti atentie impresionati-ma, emotionati-ma.. stoarceti-mi o lacrima.
  Fiti profesionisti ce dracu!?
 • -12 (38 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Duminică, 27 decembrie 2020, 16:16)

  [anonim]

  • -19 (33 voturi)    
   Sa fie la tine acest venin!! (Duminică, 27 decembrie 2020, 16:58)

   Vigilentanonstop [utilizator] i-a raspuns lui

   Eu sunt liber cugetator si ganditor!
   Ce am facut? Acesti neomarxisti nici ca vor intelege despre ce e vorba!!
   • -5 (23 voturi)    
    In traducere (Duminică, 27 decembrie 2020, 18:33)

    Orpheus [utilizator] i-a raspuns lui Vigilentanonstop

    Nu ai habar despre ce vorbesti - liber cugetatorule...
    • -5 (13 voturi)    
     Lumineaza ma Orpheus!! (Duminică, 27 decembrie 2020, 20:43)

     Vigilentanonstop [utilizator] i-a raspuns lui Orpheus

     Dar nu astapta ca lumea sa fie la picioarel tale!
  • -5 (33 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Duminică, 27 decembrie 2020, 17:02)

   [anonim] i-a raspuns lui

  • +1 (1 vot)    
   baga si 5 doze (Luni, 28 decembrie 2020, 19:30)

   Vasile-Vasile [utilizator] i-a raspuns lui

   Baga si 5 doze, si cate poti duce.
   Lasa-ne cu mai norocos, fiecare face ce vrea.
   ne-an saturat si de faza aia cu respectul fata de viata altuia,
   acum ce o mai fi daca nu ne vaccinam??
   tot va mai punem in pericol ??
 • -2 (36 voturi)    
  Personal medical cu masti egoiste (Duminică, 27 decembrie 2020, 16:37)

  Logen [utilizator]

  Ce e in neregula cu imaginea asta ? Mastile cu supapa de evacuare ofera protectie doar utilizatorilor, dar cei din jur sunt in continuare expusi. Assemenea tip de masti este interzis, pe buna dreptate, in aeroporturi, avioane si spitale (in tari civilizate). WTH ?!
 • -9 (39 voturi)    
  Interesanta luarea de pozitie Hotnews (Duminică, 27 decembrie 2020, 17:44)

  Bogdan_100 [utilizator]

  Postacilor sputnikisti anti-vaccinare li se acorda drept nelimitat de a sustine ineptiile lor. Aceisi poveste la toti conform ordinului de zi pe gubernie. In schimb daca indraznesti sa postezi ceva rational bazat pe argumentele stiintei cum ca nu scapam de pandemia reala fara vaccin esti repede cenzurat. Inteleg ca e mai convenabil (financiar?) narativul rusesc decat ratiunea locala? Am certitudinea ca si aceasta postare va disparea in neant tot asa precum si cititorii ce mai pastreaza urme de gandire logica.
  • 0 (0 voturi)    
   narativul rusesc (Luni, 28 decembrie 2020, 16:00)

   Vasile-Vasile [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_100

   nu stiu de unde, mi s-a intamplat si mie, sa fie atribuite etichete de rusnaci, rusi, rusofili etc, unora care au alta parere decat asta pro vaccin, pro covid, pro si pro ....
   nu avem nici o legatura cu rusia, sunt doar opiniile noastre.
   cat despre articolul asta, e de-a dreptul jalnic: nu stiu unde i-au gasit pe acesti tinerei dornici de o vaccinare proaspata, dar si sa afirme ca "e cel mai frumos cadou de craciun" este chiar patetic; sarace copilarii sa mai fi avut sau sunt dusi cu capul .... Dumnezeu sa-i ierte pentru aberatiile lor !!!
 • +1 (39 voturi)    
  gata ba, am inteles.. (Duminică, 27 decembrie 2020, 18:56)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  ... mai usor cu propaganda fara limita, ca deveniti gretosi.
 • -2 (34 voturi)    
  De ce e nevoie de certificat? (Duminică, 27 decembrie 2020, 20:02)

  lazarus101 [utilizator]

  Cred ca stim cu totii raspunsul, la niciun alt vaccin nu se da "certificat". Sa vedem ce drepturi si libertati vor fi incalcate celor care opteaza pentru a nu fi vaccinati.

  Din prospectul serului reiese ca un efect secundar cu frecventa necunoscuta e socul anafilactic (care poate fi letal). Un alt efect advers e PARALIZIA FACIALA periferica, cu frecventa intre 1/1000 - 1/10.000. Pentru mine aceste conditii sunt mult mai serioase decat ce mi-ar putea cauza virusul chinezesc, asa ca nu voi introduce asa ceva in corpul meu!
  • +2 (28 voturi)    
   da (Duminică, 27 decembrie 2020, 20:46)

   AM1981 [utilizator] i-a raspuns lui lazarus101

   Socul anafilactic se trateaza mult mai repede, mai sigur si fara alte efecte cu o injectie. Intreaba orice medic pe ambulanta. Nu mai exagera un efect care poate fi tratat usor, mai ales ca se cunosc aceste efecte.Oricum nu intrii, din ce scrii, in categoria celor vaccinati acum.
   • -2 (4 voturi)    
    Pana ajung ambulantele... (Duminică, 27 decembrie 2020, 22:20)

    Namaste! [utilizator] i-a raspuns lui AM1981

    ar trebui ca oricine sa-si autoadministeze cele necesare.
  • +5 (7 voturi)    
   nu te obliga nimeni (Duminică, 27 decembrie 2020, 22:35)

   rmos [utilizator] i-a raspuns lui lazarus101

   e alegerea ta sa nu te vaccinezi. oricum e un numar limitat de doze, cu atat mai bine. dar am o curiozitate, ai luat in viata ta vreun medicament? daca da, spre marea ta surpriza, iti spun ca te-ai expus deja unui risc similar celui purtat de acest vaccin :))))) doar ca tu, habar nu aveai :))))))
  • 0 (0 voturi)    
   Cam aiurea (Luni, 28 decembrie 2020, 13:23)

   Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui lazarus101

   Socul anafilactic se trateaza cu o singura injectie. Si oricum incidenta, in relatie cu vaccinul, e extrem de rara.

   Aia cu paralizia faciala, mai ales acuma iarna, are o frecventa comparabila la cei care stau mult in frig si nu-s obisnuiti cu asta, exista insa si pentru aia tratament, si recuperarea e integrala in aproape toate cazurile. Singurul risc e daca in mod repetat faci paralizia aia faciala.

   Pentru COVID-19, in schimb, insa nu exista inca nici un tratament specific. E de vreo doua ori mai contagios decat gripa si de zece ori mai mortal. Chiar si cine nu moare, dac-a avut o forma grava a bolii - adica vreo macar 10% dintre infectati, da' io as pune pariu ca la noi mai multi, din cauza faptului ca multi se duc foarte tarziu la medic - risca sa ramana cu sechele serioase, la varii organe interne - cel putin despre fibroza pulmonara, daca-i mai ampla, se stie ca-i permanenta.

   Adica matale esti dispus sa risti daca nu moartea macar fibroza sau afectiuni daca nu cronice macar de lunga durata la alte organe interne, gen inima sau rinichi, cu rata de incidenta de mii de ori mai ridicata decat efectele mai serioase ale vaccinului, cu toate ca pentru efectele secundare ale vaccinului exista tratament cunoscut si eficient.

   Ma rog, fiecare cu neuronii din dotare ...
  • 0 (0 voturi)    
   corect (Luni, 28 decembrie 2020, 16:02)

   Vasile-Vasile [utilizator] i-a raspuns lui lazarus101

   Corect
 • 0 (34 voturi)    
  e clar (Duminică, 27 decembrie 2020, 20:12)

  jorjelinio [utilizator]

  Cea mai mare propaganda de vânzare a unor vaccinuri si de manipulare a populației. Atâta nesimțire pe eroi care pana mai ieri crăcănau buzunarele sa le bagi plicurile cu bani, începând de la paznicul de la poarta spitalului terminând cu medicii, sa se laude ca sunt fericiți ca au fost vaccinați .Da, ei care au lăsat oamenii sa agonizeze prin saloane, având comorbidității si ei ii tratau de covrig 19. Stăteau calare la poze, unde sunt respectate normele de distanțare? Atâta lauda pe acesti eroi încât am uitat de eroii revoluției si veteranii de război, atâta nesimțire încât au impresia ca numai ei pot vindeca lumea, ei cu incultura lor, cu incompetenta lor, corupția...greata,imi vine greata,nu de la covrig,ci de la eroii bogati ai tarii.
  • -6 (20 voturi)    
   Aveti perfecta dreptate! (Duminică, 27 decembrie 2020, 20:47)

   Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui jorjelinio

   Cunosc si eu oameni infectati cu covrig care,de groaza conditiilor mizerabile din spiltale,au preferat sa se trateze acasa.Altii ajung in ultimul moment acolo tot datorita conditiilor mizerabile din cotetele numite spitale.De fapt doctorii care s-au vaccinat sunt bucurosi ca nu au paralizat inca sau si mai rau,ca nu au dat coltul.Din pacate va trebui ca fiecare dintre noi sa-si asume riscul vaccinarii.Nu de alta dar altfel va trebui sa stam in case,deci nu vom putea merge in excursii si concedii.Fiecare alege varianta potrivita:ibertatea sau statul pe langa casa.E un fel de mergi sau crapa din Legiunea straina.
  • +1 (1 vot)    
   Foarte corect (Luni, 28 decembrie 2020, 16:19)

   Vasile-Vasile [utilizator] i-a raspuns lui jorjelinio

   Stima !
   toti care lupta impotriva covid sunt priviti azi ca niste eroi!
   rusine romania! rusine intregii planete!
 • +9 (27 voturi)    
  ! (Duminică, 27 decembrie 2020, 20:43)

  tudorr [utilizator]

  Mama ce-i aici... Voua v-a facut careva cont ca nu pareti foarte inteligenti sa va faceti singuri...
 • +4 (16 voturi)    
  Daca ai fost multumit de Viagra... (Duminică, 27 decembrie 2020, 21:47)

  pahar-nicu [utilizator]

  Noul produs Pfizer te va da cu adevarat pe spate!
 • -2 (32 voturi)    
  Religia vaccinării (Duminică, 27 decembrie 2020, 21:47)

  Armadilo [utilizator]

  O adevărată isterie cu vacinarea, ridicată la nivel de religie...... nici măcar pe vremea lui Ceauşescu nu s-au comportat aşa oamenii.

  Dacă asta nu este manipulare...... atunci nimic numai este...


  Golirea de orice raţiune, de parcă am fi veşnici aici.

  Vorbim de opresiune comuniştilor din China sau Corea de nord, de parcă la noi ar fi mai bine....

  Asta este spălare pe creier în toată puterea cuvântului.

  Zice medicul: s-au vaccinat milioane de oameni, de parcă ar fi deja jumatate de planetă vaccinată.
  • 0 (8 voturi)    
   ! (Duminică, 27 decembrie 2020, 21:54)

   tudorr [utilizator] i-a raspuns lui Armadilo

   Bugetar asa-i? Iti intra salariu, te faci ca muncesti... Afla ca milioane de oameni nu o mai duc asa bine cum o duci tu si vrem sa ne reluam activitatile de zi cu zi!
   • +2 (6 voturi)    
    Tudorreeeeeee (Luni, 28 decembrie 2020, 12:10)

    Armadilo [utilizator] i-a raspuns lui tudorr

    În ziua când vei găsi un "bugetar ca mine" să lucre 12-13 ore pe zi să mă anunţi şi pe mine.......

    În loc să ceri explicaţii guvernului pentru măsurile luate, mai bine înghiţi şi te faci că-ţi trăieşti viaţa mai departe.

    Pruncule, bagă capul într-o carte de istorie şi vezi cum s-a făcut colectivizarea în România, vezi cum s-a instaurat comunismul în România...... metodele folosite nu diferă cu nimic fată de cei se face acum.

    Românii, una dintre cele mai uituce naţii de pe faţa pământului, pe timpul lui Ceauşescu era interzis să înveţi despre rege şi monarhie, cu bune cu rele, pe vreme nouă este interzis să înveţi despre comunişti, cu bune cu rele. Capete pătrate...
  • +2 (6 voturi)    
   Mda (Duminică, 27 decembrie 2020, 22:24)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui Armadilo

   Astia fac eforturi sa te convinga, aia cheltuie banii de plumb. Alta diferenta nu e. Esti cu noi sau impotriva noastra, una sau alta. Crezi in narativul oficial sau avem meme sa-ti dam si, daca nu te linistesti, avem amenzi, izoleta, carantina in spital sau chiar puscarie.
   • +3 (5 voturi)    
    Trist, dar adevărat..... (Luni, 28 decembrie 2020, 12:24)

    Armadilo [utilizator] i-a raspuns lui Luk

    Nimeni din partea oficială nu face cel mai mic efort să explice populaţiei ce se întâmplă folosind numere, statistici.

    dau câteva exemple pentru capetele pătrate incapabile să pună întrebări guvernului pentru măsurile luate:

    - în baza cărei ştiinţe s-a administrat bolnavilor de COVID medicamente anti HIV/SIDA??? Medicamente foarte puternice pentru sistemul imunitar.

    - în baza cărei ştiinţe s-a dat "aprobare" infecţiilor intraspitaliceşti să ia amploare în ultimii ani?? Până la nivelul în care s-a creat o adevărată cultură a fricii de spital la nivel de mental colectiv.

    - în baza cărei ştiinţe l-ai declarat mort de COVID şi la teste nu a avut nimic? Cum se face că nu a mai murit nimeni în acest an de cancer, inimă, atac cerebral, etc???? Nu realizează nimeni imensa dobitocie în care se scaldă ţara??

    - în baza cărei logici păstrezi în funcţie oameni care au făcut erori majore de calcul în gestionarea crizei (vezi Suceava şi nu numai)?? În felul acesta creşti nivelul de încredere a populaţiei în deciziile care le iei?

    - când guvernul se uită la populaţia de rând, ce vede? cobai? idioţi care nu gândesc? proşti buni de dus la cimitir în sicrie închise ermetic??

    Da, am luat minusuri pentru că am îndrăznit să-mi folosesc creierul, asta este noua gândire de clasă, noul tip de comunism, gândeşte la grămadă, lasă statul (la urma urmei, cine este statul?) să gândească pentru tine......
  • +2 (6 voturi)    
   Intr-adevar, medicii seria suna (Duminică, 27 decembrie 2020, 22:26)

   Namaste! [utilizator] i-a raspuns lui Armadilo

   teribil de fals ; ei sunt politrucii de ieri si complicii de azi ai "cui trebuie"...
   • 0 (0 voturi)    
    Erata (Sâmbătă, 2 ianuarie 2021, 23:16)

    Namaste! [utilizator] i-a raspuns lui Namaste!

    Medicii chiar! suna fals..
 • -1 (7 voturi)    
  hei (Duminică, 27 decembrie 2020, 22:05)

  john70 [utilizator]

  Cine vrea sa se vaccineze, sa se vaccineze.
  Cine nu vrea sa se vaccineze, sa nu se vaccineze.

  In ultimii 10 ani am facut vaccin de gripa in fiecare an. Daca guvernul imi va impune, direct sau indirect, sa ma vaccinez anti-COVID, NU ma voi vaccina, din principiu. Ideea ca guvernul sa-mi impuna ce sa fac mi se pare scarboasa.
 • -1 (5 voturi)    
  Si cele 4000 de doze "disparute" unde ziceati ca-s (Luni, 28 decembrie 2020, 1:56)

  huun [utilizator]

  Si cele 4000 de doze "disparute" unde ziceati ca-s
 • +5 (7 voturi)    
  wow (Luni, 28 decembrie 2020, 4:04)

  ras-putin [utilizator]

  just wow, cind vezi toti auristii si viitorii lor cotizanti luptind pentru idolatrizarea analfabetismului.

  rezultatul a 30 de ani de ingropare a invatamintului si indobitocire a populatiei. nu au reusit comunistii ce a reusit guvernarea post-decembrista,
 • -3 (11 voturi)    
  Pe aceasta cale (Luni, 28 decembrie 2020, 5:59)

  ap101 [utilizator]

  as dori sa multumesc societatii noastre multi-lateral dezvoltate pentru ca mi a ingaduit accesul la acest produs cu adevarat inovator si revolutionar. Sunt extrem de fericita si de recunoscatoare alaturi de milioanele de oameni tineri, frumosi si liberi!
 • +1 (1 vot)    
  Jalnic reportaj (Luni, 28 decembrie 2020, 16:40)

  Vasile-Vasile [utilizator]

  Jalnic reportaj, mi se face greata ....
  auzi: "cel mai frumos cadou" ..... saraca de ea.
  sa ia seringa cu care i s-a facut si sa o puna in vitrina!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by