Agenția americană pentru medicamente (FDA) anchetează în jur de cinci reacții alergice care au avut loc după ce oamenilor li s-a administrat săptămâna aceasta vaccinul creat de Pfizer și BioNTech, a spus vineri seară un oficial al agenției, relatează Reuters.

PfizerFoto: Sam Aronov / Zuma Press / Profimedia

Doctorul Peter Marks, director al Centrului pentru evaluare și cercetare biologică din cadrul FDA a spus în cadrul unei conferințe de presă că reacțiile alergice au fost raportate în mai mult de un stat, printre care Alaska.

Marks a spus că o substanță numită Polietilenglicol este un ingredient în vaccinul Pfizer - cât și în cel de la Moderna aprobat vineri - care ”ar putea fi vinovatul” care provoacă reacțiile.

Marks a spus că reacțiile alergice la Polietilenglicol ar putea fi oarecum mai comune decât s-a crezut inițial.

Cazurile din Alaska au fost similare cu două cazuri raportate săptămâna trecută în Marea Britanie.

Autoritatea de reglementare din Marea Britanie a spus că oricine cu un istoric de reacții anafilactice sau cu reacții alergice severe la medicamente sau mâncare ar trebui să nu se vaccineze cu vaccinul Pfizer.

Dar FDA a spus că majoritatea americanilor cu alergii ar trebui să fie în siguranță la vaccinare.

A spus că doar oamenii care au antecedente de reacții alergice severe la vaccinuri sau la ingredientele din acest vaccin particular ar trebui să evite să se vaccineze.

Vineri, FDA a spus că vaccinul Moderna ar trebui să nu fie administrat persoanelor cu un istoric cunoscut de reacții aleergice severe la orice componentă a vaccinului.

Citește și: