Adunările publice sunt interzise, iar circulaţia este limitată de la ora 23:00 - este răspunsul prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu, întrebat dacă în noaptea de Revelion bucureștenii vor putea ieși în fața blocului, cu artificii. Prefectul Capitalei și șefa DSP București, Oana Nicolescu, au spus din nou, marți, că nu a fost luată în discuție carantinarea Capitalei, unde rata de infectare a trecut din nou de 7.

Traian BerbeceanuFoto: Agerpres

Întrebat de jurnalişti marți dacă bucureştenii vor putea ieşi cu artificii în faţa blocului de Revelion, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a răspuns că întâlnirile publice sunt interzise şi limitate, iar circulaţia este limitată de la ora 23:00. "Până acum nu a fost luată altă măsură", a afirmat Berbeceanu, la finalul unei întâlniri cu reprezentanţii HoReCa, la care a participat și șefa DSP Bucureşti, Oana Nicolescu.

Chestionată dacă Bucureștiul ar putea intra în carantină până la Crăciun, Nicolescu a răspuns: "Nu am luat în discuţie această situaţie, eu mizez în continuare pe fiecare om în parte că va respecta măsurile pe care le-am impus (...) Aş miza să ne apărăm părinţii şi bunicii, pentru că ştim cu toţii că tineretul e asimptomatic, iar de Sărbători tuturor ne place să petrecem în familie, motiv pentru care responsabilitatea ar trebui să fie cuvântul de bază în această situaţie".

Ea a mai spus că nu este în regulă ca o persoană să meargă la masa de Crăciun sau Revelion dacă are cea mai mică suspiciune de COVID-19: "Deci, în momentul în care suntem simptomatici, stăm acasă, ne testăm, dacă facem parte din metodologie şi aşteptăm rezultatul tot acasă".

Rata de infectare a trecut din nou de 7 în București, marți aceasta fiind de 7,01. Recordul a fost vineri când incidența raportată a cazurilor la mia de locuitori a fost de 7,04.

Starea de alertă în România a fost prelungită cu alte 30 de zile, din 14 decembrie, și sunt în vigoare, inclusiv în perioada Crăciunului și a Revelionului, aceleași restricții valabile și până atunci, între care carantina pe timp de noapte.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, îi avertiza pe români ca în perioada sărbătorilor să limiteze vizitele, să evite mersul la colindat și petrecerile de Revelion.