Bilanțul pandemiei de coronavirus a ajuns marți la 63.607.806 de cazuri, din care 1.474.219 sunt decese și 44.001.527 sunt pacienți vindecați, potrivit datelor actualizate pe platforma worlodmeteres.info.

Vaccin anti-covidFoto: Vito Corleone/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Principalele informații LIVETEXT:

17.30: Covid-19 Franța: O campanie de vaccinare a publicului larg este planificată între ”aprilie și iunie”

15.02 Agenția Europeană pentru Medicamente: O decizie privind vaccinul Pfizer va fi luată cel târziu pe 29 decembrie.

Scott Atlas a demisionat din poziția de consilier special al președintelui în exercițiu Donald Trump, după patru luni marcate de dispute cu ceilalți membri ai celulei de criză care gestionează pandemia de coronavirus. Demisia intră în vigoare începând cu 1 decembrie.

Ministrul american al sănătății Alex Azar a declarat că vaccinul Pfizer ar putea fi autorizat și distribuit în câteva zile după ședința experților programată pentru 10 decembrie.

De altfel, oficiali guvernamentali americani anunțaseră că ar putea începe vaccinarea înainte de Crăciun.

CNN a intrat în posesia unor documente interne oficiale care circulau în mediul sanitar în China, la începutul pandemiei, și care arată modul în care autoritățile au manipulat cifrele pentru a minimaliza impactul epidemiei.

China a oferit dictatorului nord coreean Kim Jong Un și familiei sale un vaccin experimental antiCovid, a precizat un analist american citând două surse anonime din serviciile secrete japoneze.