Până astăzi, 25 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 440.344 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.739 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.347 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.
Până astăzi, au decedat 10.541 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2.
În intervalul 24.11.2020 (10:00) – 25.11.2020 (10:00) au fost raportate 168 de decese (99 bărbați și 69 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.
Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 4 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 17 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 38 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 49 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 57 decese la categoria de peste 80 de ani. 157 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 8 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.402. Dintre acestea, 1.205 sunt internate la ATI.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.974.996 de teste. Dintre acestea, 35.575 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 22.524 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.051 la cerere.
Pe teritoriul României, 43.867 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.561 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 68.701 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 15 persoane.
De la debutul pandemiei, 313.885 de pacienți au fost declarați vindecați.
- spun ca femeile au dreptul la avort pt ca e corpul lor, chiar daca omoara o fiinta vie prin asta (adica alt corp)
- aceiais oameni vor ca vaccinarea anti covid sa fie obligatorie pt toti romanii chiar daca romanii nu vor, aici nu mai conteaza vrajeala cu 'fac ce vreau cu corpul meu'
- femeile au dreptul la avort, este corpul lor. Nu sunt pro avort, dar sunt pentru libera alegere. De asemenea sunt împotriva uciderii, dar un embrion, până nu are activitate cerebrală, nu este ființă vie.
- vaccinarea nu are efecte secundare semnificative. Nu, prostiile de pe youtube sau facebook nu sunt dovezi științifice. Și are un efect pozitiv de necontestat: nu te infectezi și nu dai mai departe virusul. Adică nu omori oameni. Deși, cel mai probabil, nu va fi obligatoriu.
O metoda prin care toata tara se poate testa cu probabilitate de 95% foarte ieftin este testarea cu sange a unor teste nu 100% sigure, dar 95% sigure, si la un pret de 5-10 Euro.
PNL, pentru ca are interese in firmele din domeniul testarii obliga oamenii sa mearga sa fie intepati si testati la clinici, in loc sa-i lase sa se testeze acasa.
Cu toate asta procentul de infectati la testare este de 30%, adica se fac insuficiente testari si nu scoatem la timp bolnavii de la infectare.
Cu toate aceasta PNL nu vrea sa lase cetatenii sa se testeze acasa, prefera saisi umple sacul si sa murim!
Multumim PNL!
Numa' de retinut: ca situatia sa se mentina, tre' sa se mentina si restrictiile, si tre' respectate in continuare. Daca iar se lasa lumea pe tanjeala, sau daca se elimina restrictii, iar creste raspandirea.
E o porcarie, da' n-avem de ales decat dintre doua rele: sa ne restrangem activitatea sociala, pana cand vaccinul e disponibil pe scara larga, adica inca multe luni de zile, macar jumatate de an, sau sa creasca numarul de morti inutil. Decizia o ia fiecare pentru el.
Matematica se invarte in jurul numarului de reproducere. Ce-i ala: ala zice la cati oameni da in medie un om boala mai departe. Adica daca ala e 1, si saptamana asta ai 100 de cazuri, saptamana viitoare o sa ai 1 * 100 = tot 100 de cazuri. Daca ala e 1.2, si saptamana asta ai 100 de cazuri, saptamana viitoare o sa ai 1.2 * 100 = 120 de cazuri.
Socotelile sunt cam asa: daca saptamana asta ai 1000 de cazuri, si R e 1, saptamana viitoare o sa ai tot 1000. Daca faci teste insuficiente saptamana asta cat sa prinzi toate cazurile, si sa zicem prinzi doar 800, la acelasi numar de teste tot atatea cazuri o sa prinzi si saptamana viitoare. Da' daca R nu e 1, ci 1.2, atunci saptamana viitoare o sa ai 1200 de cazuri, nu doar 1000. Si atunci, cu acelasi numar de teste, o sa prinzi mai multe cazuri, chiar daca nu le prinzi pe toate - in loc de doar 800 ceva in jurul lui 800 * 1.2 = 960 de cazuri. Daca insa R e doar 0.8, saptamana viitoare o sa ai in total 800 de cazuri, si testele tale, daca mentii numarul constant, o sa prinda cam 800 * 0.8 = 640 de cazuri.
Adica si daca numarul de teste se pastreaza constant, iti poti da seama daca esti pe palier, daca raspandirea e accelerata sau daca viteza de raspandire scade.
Aia-i ideea cu toate masurile astea de purtat masca, pastrat distanta, scurtat intalnirile fata in fata si redus numarul intalnirilor - astea fiind cele patru chestii esentiale: scaderea valorii lu' R. Din cauza de cum se imprastie bolile infectioase, e esential ca pana la vaccin sa ne tinem de astea patru puncte esentiale. Cum te lasi de ele, cum creste R la loc. Daca reducem numarul de cazuri pana la 100 pe zi, da' dupa aia ne lasam brusc de respectat regulile, si R ajunge iar la 1.2, in nici o luna iar suntem la 10000 de cazuri pe zi.
Acelasi nivel (500-550 decese/milion) cu Olanda sau Elvetia, state mult mai bogate si cu o infrastructura medicala net superioara Romaniei.
Intr-o situatie mai grava se afla Belgia, Spania, Italia, UK, Franta, Macedonia, Bosnia, Muntenegru, Cehia, Armenia, Suedia, R.Moldova, Slovenia.
Nu departe in spate (400-500 decese/milion) sunt Luxemburg, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Portugalia, etc.
Romania e pe locul 12-13 la numarul de teste efectuate (cca. 4 milioane), la egalitate cu Olanda.
Rata fatalitatii in Romania e de 2,39% din cazurile confirmate.
E practic acelasi nivel (2,20%-2,50%) cu Franta, Ungaria sau Bulgaria.
Decesele Covid19 in Romania sunt pana acum de 3 ori mai multe decat cele provocate intr-un an normal de virusul gripei.
In Franta si Ungaria, decesele Covid19 sunt de 5 ori mai multe decat cele legate de gripa, in Rusia de 2 ori mai multe.
Alunecand pe o sfoara,
O dai cu fundul de pamant,
Si vezi cum o sa-ti doara!
Poate vom vede numai sosete rosii, ce ne va intrista si mai mult.
Deci mai lasati propraganda ca nu se face nimic...De asemenea maine se va trece de peste 4 milioane de teste prelucrate...ceea nu e deloc putin!
HAI LA ALEGERI !