Organizația Mondială a Sănătății a anunțat miercuri că aproape jumătate din numărul total de infecții cu coronavirusul depistate la nivel mondial săptămâna trecută au fost în Europa, transmite Euronews.

Coronavirus ParisFoto: Profimedia Images/Thomas Samson/AFP

Europa a fost continentul cu cele mai multe cazuri, 46% din toate contagierile depistate în întreaga lume fiind înregistrate aici.

Însă numărul de noi infecții din Europa a scăzut cu 10% comparativ cu săptămâna trecută, datorită „întăririi măsurilor sociale și de sănătate publică”, potrivit OMS.

În pofida scăderii numărului de noi contagieri, cel al deceselor a crescut la peste 29.000 - 49% din totalul deceselor cauzate de COVID-19 la nivel mondial.

Cea mai bruscă creștere a numărului de noi cazuri a fost înregistrată în Austria care a asistat la o creștere de 30% comparativ cu săptămâna anterioară.

Cea mai grav afectată țară rămâne Belgia, aceasta având cel mai mare număr de decese pe cap de locuitor din lume - 129 de decese la 100.000 de locuitori. După aceasta urmează Spania cu 89 de decese la suta de mii de locuitori.

Însă virologul Steven Van Gucht de la institutul Sciensano al guvernului belgian a anunțat că numărul mediu de decese înregistrate zilnic din cauza coronavirusului este acum de 185, în scădere cu 5% față de media din urmă cu o săptămână.

În Elveția spitalele se confruntă cu o creștere vertiginoasă a numărului de pacienți internați la terapie intensivă, Societatea Elvețiană de Terapie Intensivă anunțând miercuri că toate cele 876 paturi ATI „sunt în prezent ocupate”.

Andreas Stettbacher, Chirurgul General al forțelor armate elvețiene, a declarat că 240 de paturi suplimentare neomologate au fost puse la dispoziție.

Forțele armate elvețiene au fost chemate să susțină eforturile de combatere a pandemiei în țara alpină în care numărul de noi infecții pe cap de locuitor a fost dublu față de media UE luna aceasta.

Citește și: