Belgia permite fiecărei persoane să aibă un „amic de alint” sau de îmbrățișări” pe perioada perioadei de carantină, transmite Corriere della Sera citat de Mediafax.

KnuffelcontactFoto: Alberto Grosescu / Alamy/Profimedia

Guvernul belgian a stabilit, pe perioada celui de-al doilea lockdown, conceptul „amicului de alint”, un mod de a întâlni alte persoane decât cele cu care se locuiește.

Se numește „knuffelcontact” și înseamnă „amic de îmbrățișări”. Toată lumea poate avea un astfel de amic, iar cei fără partener pot avea doi amici de îmbrățișări.

Este o noutate concepută pentru a ajuta oamenii să facă față celui de-al doilea lockdown care în Belgia a început pe 2 noiembrie și va continua până pe 13 decembrie.

Belgia a depășit pragul de 500.000 de infecții cu coronavirusul și a înregistrat peste 13.000 de decese cauzate de COVID-19 de la izbucnirea pandemiei.

Premierul Alexander De Croo, care a anunțat al doilea lockdown, a fost clar: „Vrem oprirea cazurilor, nu izolare”. Iar „amicul de alint” servește tocmai acestui scop: fiecare membru al unei familii are dreptul să aibă unul, iar cei care nu au partener pot avea doi.

Scopul lockdonwn-ului fiind totuși reducerea la minim a contactului fizic, întâlnirile cu „knuffelcontacts” au reguli precise: „Fiecare membru al familiei are dreptul la un însoțitor. Familiile îi pot invita acasă pe rând și, atunci când este prezent un amic de alint, nu se pot primi alte vizite”.

Același lucru este valabil și pentru cei care trăiesc singuri: „Pe lângă partenerul de alint, pot invita o altă persoană, dar niciodată două în același timp”.

Citește și: