Mai multe ţări din Europa de Est impun sâmbătă noi restricţii, după ce mai toate statele au înregistrat creșteri semnificative ale numărului de îmbolnăviri raportate zilnic. Președintele Poloniei a fost și el depistat pozitiv. SUA se află într-o situație dificilă, cu un nou record zilnic de cazuri. Franța, Italia și Marea Britanie au înregistrat și ele noi recorduri zilnice de cazuri, în timip ce bilanțul global era de 42,8 milioane, din care 1.1 milioane sunt decese, iar 31,6 milioane de oameni sunt pacienți vindecați.

Coronavirus FrantaFoto: Gao Jing / Xinhua News / Profimedia

Principalele informații ale zilei livetext pe HotNews:

23.50:Mii de persoane au participat la un protest împotriva restricţiilor la Londra

22.40:Danemarca intenţionează să introducă obligativitatea ca lucrătorii străini să prezinte un test negativ

22.05:Franța înregistrează un nou bilanț record - 45.422 de noi cazuri de coronavirus în 24 de ore

20.30: Marea Britanie a înregistrat 23.012 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, a anunțat guvernul britanic, relatează Reuters. De asemenea, au au fost raportate 174 de decese.

18.55: Italia se apropie de 20.000 de noi cazuri pe zi - un nou record

17.50: Slovacia înăspreşte restricţiile şi continuă testarea în masă

14.13 Sofia, capitala Bulgariei, anunță închiderea cluburilor de noapte și a discotecilor începând de duminică, măsura fiind în vigoare pentru o perioadă de două săptămâni, transmite Reuters. Anunțul a fost făcut sâmbătă de primarul orașului cu o populație de 2 milioane de locuitori, Yordanka Fandakova.

14.08 Primarul orașului Istanbul, Ekrem Imamoglu, a anunțat sâmbătă că a fost internat în spital după ce a făcut febră și a fost depistat pozitiv pentru coronavirus, informează Reuters.

12.37 Rusia a ajuns la aproape 1,5 milioane de cazuri Covid-19, deși bilanțul ultimelor 24 de ore este mai mic față de ziua precedentă.

Astfel, rușii au anunțat sâmbătă 16.521 de noi cazuri, față de 17.300 câte erau vineri.

Bilanțul total a ajuns la 1.497.167, informează Reuters. În același timp, 296 de oameni și-au pierdut viața în ultima zi, bilanțul deceselor urcând la 25.821.

10.48 Cehia, o națiune de 10 milioane de locuitori, a depășit pragul de 15.000 de noi cazuri Covid-19 confirmate într-o singură zi, potrivit Reuters.

09.56 Franța este și ea puternic afectată, președintele Emmanuel Macron afirmând vineri seara că se așteapta ca lupta de combatere a pandemiei să continue până cel puțin vara viitoare. Franța a anunțat vineri peste 40.000 de noi cazuri și 298 de decese.

09.21 Președintele Poloniei, Adrzej Duda, a fost depistat pozitiv cu Covid-19, însă se simte bine, au anunțat oficialitățile de la Varșovia citate de Reuters.

08.10 SUA au înregistrat vineri un nou record zilnic, fiind confirmate alte 83.010 de cazuri de coronavirus, țara luptându-se să facă față celui de-al doilea val al pandemiei. Potrivit autorităților americane care monitorizează situația, aproape 8,5 milioane de americani au fost infectați cu Covid-19 de la debutul pandemiei.

Șeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a avertizat că urmează luni foarte grele, iar unele țări se află pe o pantă periculoasă.

În Europa, numărul de infecţii de Covid depăşeşte 8,2 milioane şi peste 258.000 de persoane au murit din cauza coronavirusului. Dintre care 10.0003 în Germania, ţară ocolită relativ de pandemie, dar lovită de noul val epidemic.

În Italia, la Napoli, interzicerea circulaţiei decretată vineri a stârnit furie şi îngrijorare. Mai multe persoane au aprins fumigene, au oncendiat pubele şi au lansat proiectile către poliţişti în centrul oraşului.

În afară de regiunea Napoli, interzicerea ciruclaţiei este în vigoare în Lazio, regiunea Romei, şi în Lombardia, regiunea oraşului Milano.

În Spania, care a depăşit oficial pragul de un milion de cazuri de coronavirus, şeful guvernului Pedro Sanchez a estimat vineri că numărul real "depăşeşte trei milioane". Cu puţin timp înainte, mai multe regiuni au anunţat noi restricţii, cerând Guvernului central să impună interzicerea circulaţiei nocturne.