SUA au înregistrat vineri un nou record zilnic, fiind confirmate alte 83.010 de cazuri de coronavirus, țara luptându-se să facă față celui de-al doilea val al pandemiei. Șeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a avertizat că urmează luni foarte grele, iar unele țări se află pe o pantă periculoasă.

Coronavirus SUAFoto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Medicii americani citați de BBC News au avertizat și ei că numărul internărilor este în creștere. Vestea bună este că numărul deceselor este în scădere ca urmare a faptului că bolnavii beneficiază de o îngrijire medicală mai bună.

Ultimul bilanț zilnic vine în contextul în care gigantul farma AstraZeneca și Johnson & Johnson au reluat testele privind vaccinul anti-Covid, după ce au primit avizul din partea autorităților de reglementare.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că țările din emisfera nordică sunt într-un punct critic. "Următoarele luni vor fi extrem de dure și unele țări sunt pe o pantă periculoasă”, a avertizat directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă.

Cum arată bilanțul total în SUA?

Potrivit autorităților americane care monitorizează situația, aproape 8,5 milioane de americani au fost infectați cu Covid-19 de la debutul pandemiei.

Bilanțul anunțat vineri depășește cu 6.000 de cazuri recordul precedent de 76.842 înregistrat pe 17 iulie. Doar în ultima săptămână, SUA au depășit pragul de 441.541 de noi infecții, cea mai mare creștere pe săptămână de la sfârșitul lunii iulie.

Numărul oamenilor care mor din cauza Covid-19 a crescut constant în ultimele șase zile dar este semnificativ mai mic raportat la vârful de 2.000 de decese înregistrat în aprilie.