Ministrul german al sănătății, Jens Spahn, a fost testat pozitiv cu coronavirusul miercuri după-masa și a intrat în carantină la domiciliu, a anunțat ministerul sănătății din Germania citat de Reuters și ZDF.

Jens SpahnFoto: Captura YouTube

Spahn, în vârstă de 40 de ani, a prezentat simptome similare răcelii, a precizat ministerul, adăugând că toate persoanele care au intrat în contact cu acesta au fost informate.

Anunțul vine la o zi după ce autorităţile municipale din Berlin au impus obligativitatea de a purta mască în pieţe, la cozi şi pe 10 străzi comerciale foarte circulate în scopul limitării infectării cu noul coronavirus în capitala germană.

Incidenţa virusului la Berlin a crescut la 87,9 cazuri la 100.000 de locuitori în decurs de şapte zile, aproape dublu faţă de media naţională de 45,5, conform ultimelor cifre difuzate de institutul de boli infecţioase Robert Koch.

Deşi rata de infectare din Germania este mai scăzută decât în numeroase alte state europene, numărul de contaminări este în creştere, ajungând la un record zilnic de 7.830 duminică, conform aceluiaşi institut.

Tot sâmbătă, cancelarul federal Angela Merkel i-a îndemnat pe germani să limiteze contactele sociale şi deplasările la minimum.

Guvernele federal şi de land nu au reuşit însă să cadă de acord asupra unor măsuri mai dure în speranţa limitării unui al doilea val al noului coronavirus, în timp ce tribunalele din mai multe regiuni au respins interdicţiile impuse cazării de vizitatori veniţi din zone considerate focare de infecţie.

Citește și: