Bucureștiul (3,25) și județul Alba (3,26) au o incidență de cazuri de coronavirus în ultimele 14 zile de peste 3 la mia de locuitori arată datele transmise miercuri la prânz de Grupul de Comunicare Strategică.

Incidenta 21 octombrieFoto: GCS

Județele Cluj (2,8) și Harghita (2,78) sunt cele mai aproape, dintre celelalte, de pragul de la care se declanșează o serie suplimentară de măsuri contra Covid-19.

În România, rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori în 255 de localități, între care 15 orașe și 22 de municipii, între care București, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Bacău, Reșița, Sfântu Gheorghe, Craiova sau Râmnicu Vâlcea, potrivit secretarului de stat Raed Arafat.

Arafat a spus marți seară, la Digi 24, că 615 localități din România au o incidență între 1,5 și 3 la mia de locuitori. Între acestea, sunt 44 de municipii și 50 de orașe.

Reamintim restricțiile impuse în zonele în care incidența cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mia de locuitori:

  • Masca devine obligatoriile și în toate spațiile deschise
  • Școlile intră în scenariul roșu - cursuri exclusiv online
  • Se închid restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc

Citește și Efectul scandalului privind rata de infectare în București: Institutul de Sănătate Publică a scos din raportul săptămânal o serie de date, precum incidența și situația focarelor