Președintele Klaus Iohannis spune că așteaptă ca Guvernul să clarifice de urgență de ce două instituții guvernamentale - Institutul de Sănătate Publică și Grupul de Comunicare Strategică - au transmis marți date contradictorii privind rata de infectare în București raportat la mia de cazuri în ultimele 14 zile.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "E ciudat că două instituţii guvernamentale dau rezultate diferite. După părerea mea, e nevoie urgentă de corelarea datelor între aceste instituţii şi aştept ca Guvernul să clarifice aceste probleme de urgenţă", a declarat Iohannis, marți, în conferința de presă, răspunzând unei întrebări.

Reamintim că Institutul de Sănătate Publică și Grupul de Comunicare Strategică au transmis marți date contradictorii privind rata de infectare în București raportat la mia de cazuri în ultimele 14 zile. INSP a transmis inițial că acest indice este 3,11 la mia de locuitori, în timp ce GCS a transmis că această rată este de 2,69. Ulterior, INSP a rectificat cifra, a modificat propriul raport și a introdus încă o coloană: incidența raportată la populația după domiciliu - 2,65 care se apropia de aceeași rată transmisă de GCS.