Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat luni că iese din spital și se simte foarte bine. Acesta a transmis și un mesaj: ”Nu vă temeți de Covid. Nu-l lăsați să vă domine viața”.

Donald TrumpFoto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Deși Trump a spus că se simte foarte bine, doctorul de la Casa Albă, Sean Conley, a părut să tempereze observațiile acestuia, spunând că președintele SUA, care a fost internat timp de trei zile de vineri seară, „poate că nu este complet în afara pericolului”. El a spus că echipa medicală, „prudent optimistă”, nu va fi total ușurată timp de o săptămână.

UPDATE 00.40: Suporterii lui Trump așteaptă în fața spitalului ca președintele american să fie externat.

UPDATE 23.10: ”Deși s-ar putea să nu fie încă în afara pericolului, echipa și cu mine suntem de acord asupra faptului că toate examinările și mai ales starea sa clinică permit întoarcerea sa acasă în siguranță, unde va beneficia de asistența medicală de clasă mondială 24 de ore din 24”, a declarat presei medicul lui Trump, Sean Conley, potrivit APF. Doctorii au spus că Trump a mai fost tratat cu un steroir, dexametazona, care este folosit în mod normal numai în cazurile severe.

UPDATE 22.15: Echipa medicală a președintelui Trump a spus că acesta va primi a cincea doză de Remdesivir marți la Casa Albă și că acesta nu a mai făcut febră de peste 72 de ore, iar nivelurile sale de oxigen sunt normale, scrie Reuters. Trump a primit oxigen suplimentar de două ori, a mai spus echipa lui medicală.

Trump a anunțat pe Twitter că va părăsi Walter Reed Army Medical Center la 6.30 p.m (22.30 GMT).

”Mă simt foarte bine! Nu vă temeți de Covid. Nu-l lăsați să vă domine viața. Am dezvoltat, sub administrația Trump, câteva tratamente foarte bune (...). Mă simt mai bine decât acum 20 de ani”, a scris Trump pe Twitter.

Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, a fost internat în spital de vineri seară după ce a fost testat pozitiv pentru Covid-19 joi seara.

Anunțul privind infectarea cu coronavirus a președintelui a venit după ce liderul de la Casa Albă (74 de ani) și soția sa (50 de ani) intraseră deja în carantină, așteptând rezultatele testelor pentru Covid-19 după ce o colaboratoare apropiată a lui Trump, Hope Hicks, se îmbolnăvise de Covid-19.