Purtătoarea de cuvânt a executivului american, Kayleigh McEnany, a spus luni că a fost testată pozitiv la coronavirus, adăugând că va intra în carantină, relatează Reuters.

Kayleigh McEnanyFoto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

”După ce am fost testată negativ în mod sistematic pentru Covid-19, în fiecare zi după ziua de joi, am fost testată pozitiv pentru Covid-19 luni, fără să simt niciun simptom ”, a scris ea pe Twitter, precizând că se află în carantină.

”Mai mult decât atât, în mod clar nu știam de diagnosticul lui Hope Hicks înainte de conferința de presă de la Casa Albă de joi”, a spus McEnany, referindu-se la consiliera lui Trump, Hope Hicks.

Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, a fost internat în spital de vineri seară după ce a fost testat pozitiv pentru Covid-19 joi seara.

Anunțul privind infectarea cu coronavirus a președintelui a venit după ce liderul de la Casa Albă (74 de ani) și soția sa (50 de ani) intraseră deja în carantină, așteptând rezultatele testelor pentru Covid-19 după ce o colaboratoare apropiată a lui Trump, Hope Hicks, se îmbolnăvise de Covid-19.

Decizia cu privire la posibila externare a președintelui american Donald Trump din spital va fi luată „mai târziu în cursul zilei”, a declarat luni dimineață șeful său de cabinet Mark Meadows, relatează AFP.

Prima doamnă Melania Trump, fosta consilieră Kellyanne Conway, asistentul personal Nick Luna, președintele Comitetului Național Republican Ronna McDaniel și trei senatori republicani, toți apropiați de președintele american, au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, la fel ca președintele Universității Notre Dame, reverendul John Jenkins, acesta participând la un eveniment ținut la Casa Albă.