Peste 770 de copii s-au îmbolnăvit de COVID-19 în ultima săptămână, cei mai mulți având între 10 și 19 ani, potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Pregatiri scoalaFoto: Agerpres / Digi 24

Tătaru a afirmat, joi, la Digi 24, că luna septembrie a fost "destul de grea", cu deschiderea restaurantelor, redeschiderea cinematografelor, revenirea din concedii, începerea şcolii, campania electorală și alegerile locale. În acest context, el a precizat că în ultima săptămână peste 770 de copii au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

  • "Copiii, adolescenţii nu prezintă simptomatologie. Din evaluările noastre, în ultima săptămână avem în jur de 276 de copii care sunt între 0-9 ani şi 495 de copii care sunt între 10 şi 19 ani. (...)Atât procesul electoral, ziua votului, ziua când copilul este prezent la şcoală sunt cele mai reglementate şi cele mai respectate. Dar să vedem cu ce se ajunge la şcoală, cu ce sunt aşteptaţi copiii când ies de la şcoală, cum pleacă copiii de la şcoală acasă, ce se întâmplă în parcuri, cum este transportul în comun. Sunt nişte reguli, trebuie doar respectate”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii mai spune că ne aflăm în cea de a doua fază a primului val al pandemiei de coronavirus și că speră ca această creștere a numărului zilnic de îmbolnăviri să poată fi menținută la 2.000 și, dacă sunt respectate măsurile de protecție, să scadă apoi la 1.500. El mai susține că sunt locuri în spitalele din București pentru pacienții COVID-19, precizând că 176 de bolnavi sunt intubați la Terapie Intensivă.

Alte 2.086 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul COVID-19 ajungând la 129.658, potrivit datelor raportate joi de Grupul de Comunicare Strategică.

Este pentru a doua zi la rând când numărul de noi îmbolnăviri trece de 2.000.