Este posibilă reintroducerea de restricții pe plan local, regional, dacă va crește numărul cazurilor de COVID-19, astfel încât situația să nu scape de sub control, a declarat miercuri seară președintele Klaus Iohannis.

HotNews.roFoto: Hotnews

Șeful statului a fost întrebat, în conferință de presă, care sunt măsurile pe care le vor lua autoritățile și dacă sunt posibile noi restricții, în contextul creșterii numărului de noi cazuri de COVID-19.

  • "Măsurile care trebuie luate sunt cele individuale: mască, distanță, igienă. Dar sunt persoane care nu vor să respecte toate normele și trebuie intervenit. Eu nu îmi doresc să reintroducem restricții, dar este evident că în anumite localități și pe anumite segmente este posibil să se reintroducă anumite restricții. Altfel, lucrurile scapă de sub control.
  • Chiar astăzi am discutat cu premierul, cu ministrul de Interne, ministrul Sănătății și sunt hotărâți să facă totul pentru ca lucrurile să nu scape de sub control. Repet, nu-mi doresc să introducem restricții, dar dacă numărul de infectări crește, atunci e foarte posibil să se reintroducă local, regional, anumite restricții", a spus Iohannis.

El a mai afirmat că opinia specialiștilor este că un al doilea val al pandemiei este iminent și că numărul îmbolnăvirilor a crescut îngrijorător în majoritatea statelor europene, nici în România situația nefiind mai bună.

"Azi am avut un nou record negativ. E imperativ să facem toate eforturile pentru a inversa acest trend. Acest virus nu va dispărea prea curând. Până la un vaccin, trebuie să găsim soluții care să permită o societate și o economie funcționale. Dragi români, respectați cu rigoare regulile. Fiți prudenți, evitați aglomerațiile și deplasările inutile", a avertizat Iohannis.

Alte 2.158 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul COVID-19 ajungând la 127.572, potrivit datelor raportate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică. Este prima dată de la debutul pandemiei în România când bilanțul zilnic depășește 2.000 de îmbolnăviri.