Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că, duminică, se va duce personal să evalueze situaţia de la spitalul modular pentru COVD-19 de la Iaşi, transmite Agerpres.

Nelu TataruFoto: Agerpres

"Voi merge acolo să evaluez personal situaţia de la nivelul spitalului modular. Eu am mai fost şi acum o lună şi acum două luni, ştim cât de greu s-a născut acest spital. Interesul nostru, al Guvernului, este ca fiecare pacient să beneficieze de sănătate, să beneficieze de activitate medicală în condiţii normale şi în condiţii legale care să nu îi pună în niciun fel în pericol viaţa. Voi merge, voi evalua şi veţi avea şi amănunte", a declarat Tătaru, într-o conferinţă de presă, la Iaşi.

El a fost întrebat cum comentează faptul că spitalul mobil pentru COVID-19 de la Iaşi are foarte multe deficienţe şi cu toate acestea DSP a emis aviz de funcţionare fără a avea la bază autorizaţiile de mediu şi de la ISU.

Consilierii județeni PNL Iași au depus pe 4 septembrie o plângere penală la DNA Iași împotriva șefului Consiliului Județean, Maricel Popa, pe care îl acuză de deturnare de fonduri, abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor.

Totul are legătură cu spitalul modular destinat bolnavilor COVID-19 pentru care CJ a alocat fondurile, însă acesta nu e funcțional nici după cinci luni. Plângerea penală îi vizează și pe directorul executiv al A.D.I. EURONEST și pe alți funcționari din cadrul acestor organisme, precum și ai CJ Neamț.