Fostul premier italian Silvio Berlusconi a părăsit luni spitalul după ce s-a vindecat de coronavirus, afirmând că a supraviețuit celei „mai periculoase provocări” din viața sa, relatează Reuters și Washington Post.

Silvio Berlusconi la externarea din spitalFoto: Massimo Alberico / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Mi-am spus cu satisfacție: 'Ai scăpat din nou!'”, le-a declarat un Berlusconi zâmbitor reporterilor strânși în fața spitalului San Raffaele din Milano unde politicianul italian fusese internat în 3 septembrie după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

Mogulul media în vârstă de 83 de ani a făcut dublă pneumonie și a fost considerat un pacient în risc major datorită vârstei și problemelor de sănătate.

Îmbrăcat la costum și cravată la ieșirea din spital, acesta le-a declarat jurnaliștilor că încărcătura sa virală testată de medici „a fost cea mai mare din cea a zecilor de mii” de pacienți tratați la spital.

Se crede că fostul premier italian a contractat virusul în timp ce se afla la vila sa din insula Sardinia, acesta îndemnând oamenii să ia în serios coronavirusul.

„Fiecare dintre noi este expus riscului de a-i infecta pe alții. Îmi repet apelul pentru responsabilitate maximă din partea tuturor”, a declarat Berlusconi.