​Silvio Berlusconi a fost intrenat noaptea trecută la un spital din Milano, pentru investigații după ce a fost confirmat cu COVID-19 în urmă cu două zile. Potrivit La Repubblica fostul premier italian, asimptomatic în primă fază, a mers la spital după ce i-au apărut câteva simptome gripale.

Silvio Berlusconi (foto arhiva)Foto: Agerpres/Xinhua

UPDATE 12.50 Berlusconi a fost diagnosticat cu dublă penumonie incipientă, transmit agențiile ANSA și Reuters. Pneumonia dublă (sau bilaterală), afectează ambii plămâni și poate crea probleme de respirație, fiind întâlnită la mulți pacienți spitalizați cu Covid-19

„A fost spitalizat ca măsură de precauţie la spitalul San Raffaele din Milano, după apariţia anumitor simptome. Tabloul clinic nu dă motive de îngrijorare”, a precizat staff-ul lui Berlusconi.

Berlusconi a anunţat miercuri seară că a fost testat pozitiv cu COVID-19. Ulterior, doi dintre copiii săi - Barbara (36 de ani) şi Luigi (31 de ani) - şi noua sa parteneră, Marta Fascina, 30 de ani, au fost de asemenea testaţi pozitiv. „Continui bătălia'', afirmase miercuri seară Silvio Berlusconi după acest anunţ, dând asigurări că va fi prezent ''în campania electorală cu interviuri la televiziuni şi în ziare''. Peste două săptămâni în Italia au loc alegeri regionale, precum şi un referendum naţional privind scăderea numărului de parlamentari.