Autoritățile thailandeze au anunțat miercuri că au testat aproape 600 de persoane care ar fi putut intra în contact cu primul caz domestic de COVID-19 din ultimele trei luni dar până acum n-au depistat nicio persoană infectată, relatează Reuters și British Herald.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bărbatul în vârstă de 37 de ani lucrase ca DJ în trei locații diferite din capitala Bangkok în cele două săptămâni de dinaintea diagnosticării sale cu coronavirusul, acesta fiind testat pozitiv la sosirea în închisoare după ce a fost condamnat pentru infracțiuni legate de droguri.

Persoane din 12 locații diferite, inclusiv din sala de judecată în care a compărut, cluburi de noapte și supermarketuri, considerate ca fiind în risc de contagiere cu coronavirusul, au fost identificate, autoritățile testând 569 de indivizi, potrivit ministerului sănătății thailandez.

Până acum toate testele au ieșit negative, 32 de persoane încă așteaptă rezultatele iar autoritățile au cerut altor 400 de indivizi considerați a avea un risc scăzut de contagiere să se autoizoleze timp de 14 zile.

Maniera în care DJ-ul a contractat virusul rămâne un mister întrucât toate cazurile depistate recent în Thailanda, în general doar câteva zilnic, au fost în rândul persoanelor care s-au întors din străinătate.

Țara din sud-estul Asiei a confirmat până în prezent 3.447 de infecții cu SARS-CoV-2 și 58 de decese cauzate de coronavirus, având printre cele mai scăzute rate ale contagierii și fatalităților din regiunie.

Citește și: