Argentina încearcă să rezolve ceea ce pare a fi o enigmă: șapte marinari au fost contaminați cu noul coronavirus după ce tocmai au petrecut 35 de zile pe mare și întregul echipaj a fost testat negativ înainte de a pleca, potrivit AFP.

marinari 6Foto: tedoo.ro

Vasul de pescuit Etchizen Maru s-a întors în port după ce unii dintre pasagerii săi au avut simptome tipice de Covid-19, a anunțat luni ministerul Sănătății al provinciei argentiniene Tierra del Fuego (sud), confirmând șapte cazuri de coronavirus.

Cu toate acestea, cei 60 de membri ai echipajului au efectuat 14 zile de carantină obligatorie într-un hotel din Ushuaia (sud) și înainte de aceasta, au fost supuși testelor de Covid iar rezultatele au fost negative.

„Este dificil să stabilim modul în care acest echipaj a fost contaminat, știind că, timp de 35 de zile, nu au avut niciun contact cu continentul și că realimentarea s-a făcut doar în timp ce ieșea din portul Ushuaia”, explică Alejandra Alfaro, director medical în Tierra del Fuego.

O echipă studiază „cronologia simptomelor din cadrul echipajului pentru a stabili cronologia contagiunilor”, a spus ea.

În opinia șefului departamentului de boli infecțioase din Spitalul Regional Ushuaia, Leandro Ballatore, acesta este un „caz care scapă tuturor descrierilor din publicațiile de specialitate, deoarece o perioadă de incubație atât de lungă nu a fost descrisă nicăieri".

"Încă nu putem explica cum au apărut simptomele. Acest lucru este izbitor, dar am stabilit cinci ipoteze pe care trebuie să le terminăm de evaluat pentru a stabili ce s-a întâmplat", a insistat expertul în boli infecțioase.

Argentina a depășit duminică 100.000 de cazuri, iar numărul morților este de 1.859. Majoritatea covârșitoare a contaminării apare în regiunea Buenos Aires.